Troosthond Chica

Tijdens de uitvaartverzorging in Oudenbosch bied ik graag troost . Een bijzondere manier om dat te doen is door de inzet van troosthond Chica. Dit is een lief en rustig hondje, wat nabestaanden na een verlies troost kan bieden.

Op aanvraag kan ik haar naar u meenemen, of woont zij de uitvaart of condoleance bij. Ze leidt bijvoorbeeld kinderen, gehandicapten of demente ouderen even af van het verlies. Chica geeft graag een knuffel of ze gaat even bij een nabestaande zitten. Een wandeling met Chica kan ook fijne afleiding zijn. 

Wie is troosthond Chica?

Chica is een chihuahua van 7 jaar oud. Het ras staat erom bekend zenuwachtig en kattig te zijn. Chica is niets van dit alles. Ze wil het liefst de hele dag bij mensen zijn en aangehaald worden. Chica heeft een zesde zintuig voor emoties en weet altijd de juiste snaar te raken.

Zo biedt zij steun

Chica is op verzoek aanwezig in het uitvaartcentrum en onderdeel van mijn uitvaartverzorging als een familie daar behoefte aan heeft. Ze kan bijvoorbeeld kinderen, gehandicapten of demente ouderen even afleiden van het verlies. Chica geeft graag een knuffel of ze gaat even bij een nabestaande zitten. Ook kan ze mee gaan wandelen. Tijdens zo’n moment krijgen emoties de vrije loop en voert u waardevolle gesprekken.

Zo gaat dat dan

Chica is mee geweest naar een oudere dame wie in een vroeg stadium van dementie verkeert. Betreffende mevrouw nam Chica op schoot en begon lekker tegen haar te praten. Over haar zorgen, maar ook over alledaagse dingen. Er ontstond bij mevrouw direct een natuurlijke ontspanning en...Chica genoot enorm van alle aandacht.

Ook gaat Chica regelmatig mee naar verpleeg- en verzorgingshuizen in de omgeving om de ouderen onder ons een gezellig uurtje en ontspanning te bezorgen. Zowel de bewoners van de zorgcentra als Chica zelf genieten van de aandacht en van elkaar. Soms tot tranen toe geroerd.

Wilt u steun van Chica?

Chica is altijd snel op haar gemak bij kinderen en volwassenen, en is niet bang voor aanraking door mensen. Wilt u graag steun ontvangen van ons troosthondje na uw verlies? Dan zorg ik ervoor dat ze er voor u is. Ze woont op nog geen twee minuten van ons uitvaartcentrum, dus wij halen haar graag voor u op.

 

Waarom Monuta Ellen Kok?

  • Uw wensen staan centraal
  • Bekend met plaatselijke mogelijkheden en lokale gebruiken
  • Warme en knusse uitstraling uitvaartcentrum
  • Lokaal betrokken en ervaren uitvaartverzorger
  • Voor iedereen: met en zonder verzekering

Werkgebied

Oudenbosch, Hoeven, Bosschenhoofd, Zegge, Oud Gastel, Stampersgat en Kruisland.