Kinderuitvaart

06 83 67 82 57 24/7 bereikbaar

Wanneer een kindje veel te vroeg wordt geboren en overlijdt, of al is overleden tijdens de zwangerschap, is de huid van het kindje vaak heel kwetsbaar. Echt goed aanraken lukt dan niet, omdat het huidje kan losraken. Maar wanneer uw kindje is overleden, is er juist niets dat u liever doet dan het vasthouden. Met de Watermethode kan de conditie van de huid heel natuurlijk worden gehouden.

Direct na de geboorte wordt uw kindje in (koud) water gelegd, net zoals de omgeving is waaruit het komt. Na een nacht in de koeling is de huid dan prachtig roze om te zien.

Meer lezen over deze methode bij een kinderuitvaart?

Op de site van De Watermethode vindt u meer informatie over de wateropbaring. Let wel op dat hier foto’s op staan die mogelijk als schokkend kunnen worden ervaren. 

Voor deze methode van opbaring is er ook een speciaal boxje ontwikkeld door Amelius Apeldoorn. In deze box zit een plastic bakje met deksel en een wikkeldeken. In de wikkeldeken kunt u uw kindje wikkelen wanneer het tijd is om echt afscheid te nemen.​Tekst en foto door Amelius Apeldoorn.

Waarom Monuta Pien Gouka?

  • Volgens de wensen van de mensen
  • Ritueelbegeleider voor een persoonlijke uitvaart
  • Voor iedereen: met en zonder (Monuta) verzekering
  • 24 uur bereikbaar

Werkgebied

Dronten, Swifterbant, Biddinghuizen. Emmeloord en de Noordoostpolder