Uitvaartcentrum Dronten

06 83 67 82 57 24/7 bereikbaar

Het afscheid nemen, de uitvaart en de condoleance kunnen overal plaatsvinden. U kunt hiervoor naar een uitvaartcentrum, maar het is ook mogelijk om te kiezen voor andere locaties. Van een intiem samenzijn bij bijvoorbeeld een lokaal biljartcentrum tot een groot gezelschap bij de Meerpaal in Dronten. U heeft volop keuze voor een uitvaartcentrum in Dronten.

Een uitvaartdienst kan op iedere locatie

Tot voor kort werd een uitvaartdienst standaard in de kerk gehouden. Zo'n dienst bestond uit een vast aantal rituelen en werd voorgegaan door een pastor of dominee. Meer dan 60% van alle uitvaarten betreft tegenwoordig een crematie. Steeds meer uitvaartdiensten vinden nu ook op andere locaties plaats. In de aula van een crematorium, maar ook in het theater, een oude kapel, een restaurant en zelfs buiten in een tuin.

Uitvaartcentrum de Wissel in Dronten

Het uitvaartcentrum is geschikt voor zowel een begrafenis- als een crematiedienst. De aula is ruim en licht en biedt ruimte aan 100 zitplaatsen. Na afloop van de dienst kunt u een condoleance houden en wordt uw overleden dierbare naar het graf of naar het crematorium gebracht. In het uitvaartcentrum bevinden zich drie 24-uurskamers die praktisch zijn ingericht.

Yardenhuis in Lelystad

Het Yardenhuis van Lelystad heeft een warme, sfeervolle uitstraling en ligt aan de rand van een bos. De ruimtes in het huis bieden dan ook een prachtige zicht op de rustige, groene omgeving. Het crematorium beschikt over twee aula's waar u zelf de sfeer van het afscheid kunt bepalen via uw keuze voor muziek, licht, kleuren en beeld. Ook mag u zelf uw dierbare verzorgen, waarbij ook rituele bewassing en thanatopraxie tot de mogelijkheden behoren.

Een andere locatie dan een uitvaartcentrum in Dronten

U kunt er ook voor kiezen om afscheid te nemen van uw dierbare op een andere locatie dan in een uitvaartcentrum in Dronten. Denkt u bijvoorbeeld aan een kerk, horecagelegenheid of het afscheidshuis Flevoland die op dit moment wordt gebouwd. Ook kunt u ervoor kiezen om een plechtigheid te organiseren bij De Waterlely in het Natuurpark Lelystad.

Rituelen geven nabestaanden houvast

Om kunnen gaan met de dood begint vaak met een persoonlijk ritueel. De (klein)kinderen een kaars laten aansteken of de naaste familie die een handvol aarde en een bloem op de kist legt. Het zijn eenvoudige handelingen, maar met een diepe betekenis. Wanneer uw leven op z'n kop staat, kunnen rituelen orde en troost bieden. Samen met u wil ik een uitvaart regelen die uniek is en past bij wie uw dierbare was. Want een mooi afscheid is het handvat om verder te kunnen.

Heeft u nog vragen?

Natuurlijk is het mogelijk om in plaats van in een uitvaartcentrum in Dronten, afscheid te nemen op een andere locatie. Ik denk graag met u mee. Wilt u meer weten over de mogelijkheden voor een uitvaart op locatie? Neem dan gerust contact op via telefoonnummer 0321 - 312 435 of per e-mail via pgouka@monuta.nl.

 

Waarom Monuta Pien Gouka?

  • Volgens de wensen van de mensen
  • Ritueelbegeleider voor een persoonlijke uitvaart
  • Voor iedereen: met en zonder (Monuta) verzekering
  • 24 uur bereikbaar

Werkgebied

Dronten, Swifterbant, Biddinghuizen. Emmeloord en de Noordoostpolder