Uitvaartverzorger

“Ik ben er altijd, maar dat is pas belangrijk als u mij nodig heeft.”

Monuta is een organisatie die al 95 jaar uitvaarten verzorgt en ik vind het zeer waardevol dat ik deze ervaring mag gebruiken om u te ondersteunen. Voor ik als uitvaartverzorger bij Monuta kwam werken, was ik schoonheidsspecialiste. In dat vak gaf het mij veel voldoening dat ik iets voor mijn klanten kon betekenen. Die voldoening voelde ik ook toen mijn schoonmoeder in een hospice terecht kwam en ik haar in haar laatste fase mocht ondersteunen. Ik realiseerde mij dat ik het vrijwilligerswerk in het hospice graag wilde blijven doen en volgde daarom een opleiding tot vrijwilliger. Tot op de dag van vandaag werk ik dan ook nog steeds als vrijwilliger in hospice Dronten.

Meer doen voor mensen

Tijdens mijn vrijwilligerswerk kwam ik erachter dat ik meer wilde doen voor mensen. Dat ik ook na de dood nog iets voor hen wilde betekenen. Een waardig en respectvol afscheid voor de overledene kunnen verzorgen en een troost kunnen zijn voor de nabestaanden. Dat maakte dat ik koos voor de opleiding tot uitvaartverzorger. En naast dat ik het fijn vind om iets voor mensen te kunnen betekenen, merk ik ook dat de mensen het fijn vinden dat ik er voor hen ben. Binnen een paar dagen voel ik mij vaak ook al onderdeel van de familie.

Opgegroeid in Dronten

Ik ben opgegroeid in Dronten en ervaar deze plaats ook als een plek waar het fijn is om op te groeien. Het biedt alle faciliteiten qua sport, school, bibliotheek, cultuur, toneel, dans en sportverenigingen. In Dronten kunnen kinderen nog lekker op straat spelen en voetballen, er is veel groen en we hebben als inwoners de mogelijkheid om te kunnen hardlopen en heerlijk te wandelen in de natuur. Ik zie Dronten als een compleet dorp, waar we niet hoeven na te denken over criminaliteit.

Uitvaartverzorger in Gemeente Dronten en Noordoostpolder

In Dronten heb ik mijn eigen kantoor, maar ik ben ook uitvaartverzorger in Noordoostpolder Ik ben zelf geboren in Tollebeek, en mijn familie komt uit Urk en Emmeloord. Mijn meisjesnaam is Romkes en dat is een echte Urker naam. Ik was nog heel jong toen ik verhuisd ben naar Dronten, maar nu ook in mijn geboorteregio aan het werk mag is de cirkel eer rond. U bent altijd welkom om even bij mij op kantoor te komen praten, maar het is ook mogelijk dat ik bij u aan huis kom. Iedereen kan bij mij terecht; zonder en met een uitvaartverzekering van iedere willekeurige verzekeringsmaatschappij. 

Waarom Monuta Pien Gouka?

  • Volgens de wensen van de mensen
  • Ritueelbegeleider voor een persoonlijke uitvaart
  • Nieuwe mogelijkheid van opbaren, zonder koeling
  • Voor iedereen: met en zonder (Monuta) verzekering
  • 24 uur bereikbaar

Werkgebied

Dronten, Swifterbant, Biddinghuizen en de Noordoostpolder