Filmvertoning ’T is goed zo’ - Op weg naar een waardige dood

Woensdag 27 maart 2019 organiseert Monuta Puravida i.s.m. FilmMoment de filmvertoning van ‘T is goed zo’ inclusief een nagesprek met de familie van Eelco en documentairemaker Jesse van Venrooij in Rehoboth Zalencentrum Hart van Berkel, Wilhelminastraat 2 in Berkel en Rodenrijs.

Eelco kiest voor de dood en krijgt vrijdag 23 november 2016 op 38-jarige leeftijd euthanasie. Hoe zien de laatste momenten er uit van een man die er voor kiest om uit het leven te stappen, via de voordeur, middels euthanasie omdat hij psychisch ondraaglijk en uitzichtloos lijdt en het leven moe is?

Het was Eelco’s eigen wens om zijn laatste fase in beeld te laten brengen, maar ook om daarna te laten zien hoe het zijn nabestaanden vergaat. Het resultaat is ‘T is goed zo’, een intieme, maar ook confronterende film, over vriendschap en het loslaten van mensen die je liefhebt. En over Eelco’s missie om taboes te doorbreken en psychisch lijden en de dood als uitzonderlijke oplossing meer bespreekbaar te maken in de samenleving. 

Eelco’s laatste missie

De in Oisterwijk woonachtige documentaire- en filmmaker Jesse van Venrooij kreeg van Eelco het vertrouwen om een mooi en eerlijk verhaal te vertellen over Eelco’s laatste missie. Dat wilde Jesse met alle waardigheid en respect voor hem doen, “de andere kant” laten zien, omdat ook Jesse denkt dat het belangrijk is dat we ruimdenkend en genuanceerd naar euthanasie kijken in onze samenleving.

Programma

De filmvertoning in Rehoboth Zalencentrum Hart van Berkel start om 20:00 uur (ontvangst vanaf 19:30 uur). Na afloop van de filmvertoning is er een nagesprek met Monique, de moeder van Eelco, en documentairemaker Jesse van Venrooij en mogelijkheid tot informeel napraten tot 22:00 uur. Toegang en thee/koffie zijn gratis. U kunt plaats(en) reserveren door een e-mail te sturen aan puravida@monuta.nl of te bellen met 010-5115597. 

 

'T IS GOED ZO - OFFICIELE TRAILER NL from FilmMoment on Vimeo.