Overslaan en naar de inhoud gaan
Afspraak
maken
Een voorgesprek is een gesprek met een uitvaartverzorger over een nabij afscheid. Hierbij worden alle wensen en mogelijkheden rondom het komende afscheid besproken en vastgelegd. U bespreekt met elkaar hoe de uitvaart eruit moet komen te zien; van de keuze voor een begrafenis of crematie tot aan de keuze voor de bloemen, muziek en kist. Een voorgesprek geeft een duidelijk overzicht van de kosten.

Zodra u het formulier ingevuld heeft, nemen wij binnen een werkdag contact met u op om een afspraak in te plannen.
Afspraak maken

Afspraak

bevestigd

Wij hebben uw verzoek voor een afspraak in goede orde ontvangen. U wordt binnen één dag gebeld door ons om een afspraak in te plannen met een uitvaartverzorger bij u in de buurt.

Met vriendelijke groet,

Monuta

U ontvangt binnen enkele minuten een bevestigingsmail van uw aanvraag op het door u opgegeven e-mailadres.
Lees meer over het uitvaartproces
Aanhef
Is de afspraak voor uzelf?
Bel bij overlijden
24 / 7
0113 - 783 993

Recensies

Klanten waarderen de dienstverlening van Monuta Richard Ensing gemiddeld met een

9.8
16 beoordelingen
100% beveelt Monuta Richard Ensing aan

Wat onze klanten zeggen

Meest recente recensies

9

Prima en nette begeleiding met een zekere ongedwongenheid

Meer lezen
kees Verhulst
Kamperland
27-12-2021
10

Ik ben Richard niet alleen dankbaar voor wat hij en zijn team allemaal gedaan heeft voor mij en familie maar ben dankbaar hoe hij alles gedaan heeft. Zo waardig en respectvol.

Meer lezen
Hannie
Heinkenszand
10-11-2021
10

Richard is enorm professioneel en attent. Hij zorgde voor een hartverwarmend onthaal en steun in een moeilijke periode van rouw. Naast zijn warme persoonlijkheid, werden we ontvangen in een sfeervolle ruimte waar we ons mochten thuis voelen. Via deze weg willen wij Richard en zijn team nogmaals bedanken.

Meer lezen
André en Karin
Stabroek (België)
04-11-2021
10

In 1 woord fantastisch ,hij luistert heel goed en komt dan met de juiste dingen aanzetten , wat had ik zonder hem moeten beginnen.

Meer lezen
mevrouw Nieza Corbijn-Deijs
S'-Heerenhoek
02-10-2021
9

mooi en rustig .

Meer lezen
heer
goes
01-08-2021
9

Wij zijn vanaf het overlijden van onze vader/man tot en met de crematie heel fijn begeleid, waardoor we er met een goed gevoel op terug kunnen kijken. Ook over de afwikkeling van de financiële en administratieve zaken erna is veel aandacht en een map vol tips als ondersteuning.

Meer lezen
mevrouw S.C.
Wolphaartsdijk
21-07-2021
10

Wij waren heel erg blij met Richard en zijn team. Richard is heel professioneel, altijd vriendelijk, meedenkend, uiterst behulpzaam en hij voelt dingen goed aan.

Meer lezen
Miranda Uijl
Kamperland
21-05-2021
10

super team staan altijd voor je klaar Top

Meer lezen
De Schipper-Meijer
Hansweert
15-05-2021
10

Richard weet je juiste toon te raken bij de mensen die een dierbare hebben verloren. Hij verstaat zijn vak. Waar Richard voor zou kunnen waken is al te veel hooi op zijn vork nemen.

Meer lezen
Caroline
Kapelle
05-05-2021

Vanaf het eerste moment een goed gevoel. Wij als familie hebben Monuta als uitstekend ervaren, er was vanaf het begin goed contact over en weer, en de betrokkenheid was prima.

Meer lezen

mevrouw De Leeuw

Richard Ensing heeft ons heel persoonlijk en fijn begeleid. Dat voelde ontzettend goed. Hij is iemand die goed aanvoelt wat bij je past.

Meer lezen

mevrouw Lindenbergh-Dominicus

Ineens staat de wereld even stil want 's morgens vroeg overlijd onze Cor. Waar iedereen zo lang mogelijk voor bespaard wilt blijven is dan plots werkelijkheid. En wat komt er dan ineens veel op je af zeg! Dat was het moment dat wij kennis maakten met jou Richard. Wat een persoonlijkheid en vakkundigheid. Diep respect hoe jij met mensen en hun verdiet omgaat. Niets was je teveel en wat heb je ons enorm geholpen zeg! Hierdoor hebben wij op een geweldig mooie manier afscheid kunnen nemen van Cor. Met een lach en met een traan heb je ons zo goed bijgestaan, we hadden ons gewoon niet meer kunnen wensen. En Lonneke, wat een top vrouw. Zoveel geduld en zo'n mooi levensverhaal tijdens de uitvaart. Ook in 1 woord geweldig! Blijf je ding doen want dit is op je lijf geschreven! Ontzettend bedankt voor alles wat je voor ons gedaan hebt, je bent een bijzonder mooi mens.

Meer lezen

Fam van den Broek

Helaas Richard moeten inschakelen bij het overlijden van onze vader. Ondanks dat het een onverwachte en verschrikkelijke reden was om elkaar te ontmoeten ben ik blij dat we bij Richard waren. Hij heeft ons juist en vriendelijk begeleid, ook ondanks de Corona regels. Deze man verstaat zijn vak, en de nabestaanden beschouwd hij als mens ipv als inkomstenbron om maar zo te zeggen... We zijn dankbaar dat hij de uitvaart heeft geregeld van onze vader en alles wat daar verder bij kwam kijken. Ook zijn partner en de mensen die onze vader hebben opgehaald waren erg vriendelijk en menselijk. Dat is elders wel eens anders! Ik hoop ze niet snel in deze setting te zien, maar als het nodig is weet ik wie ik zal bellen!

Meer lezen

Samantha Balk

De voorbereidingen en de uitvaart zijn zeer goed verlopen onder de leiding van Richard Ensing. Het was een zeer respectvol en waardig afscheid.

Meer lezen

mevrouw Van Der Hoff

Op 26 februari moest ik contact opnemen met een begrafenisondernemer. Ik had de weken er voor me kunnen voorbereiden. Hierdoor kwam ik bij Richard Ensing van Monuta. Ondanks we daar niet bij verzekerd zijn kan iedereen daar terecht. Het eerste contact was fijn, want wat zeg je op zo’n moment. De vragen die door Sander gesteld werden stelde me gerust. Een uur later kwamen ze voor de verzorging, het is een spannend moment. Heb ik de juiste keuze gemaakt... de heren waren zo rustig, ze namen de tijd en legde alles uit. De verzorging wilde we samen doen, dit was totaal geen probleem. Telkens konden we de keuze maken of we iets wel of juist niet wilde doen. We kregen nog n laatste moment. De auto reed om 5 uur langzaam de straat uit, het was prachtig. Begin van de ochtend werd er contact opgenomen. Arjen kwam voor het eerste huisbezoek. Het inleven, hoe wij er in stonden en wat wij zouden willen, voelde hij geweldig aan. De transparantie over de kosten en mogelijkheden was heel duidelijk. We hebben de keuze gemaakt voor een 24/7 kamer. Wat n rust geeft ons dat, de spanning viel volledig van ons af. Alles is aanwezig, koffie en fris kan telkens gepakt worden, eigen muziek aanzetten in de kamer of gewoon even met elkaar zitten. Dit is echt n huiskamer gevoel voor ons. Arjen hielp ons met de teksten en de invulling van de crematie. Ook voor de kinderen werd heel veel rekening gehouden een boekje waar tekeningen gemaakt konden worden tot aan pakjes drinken. Alle dagen was er contact via email, telefoon, Whatsapp of Arjen kwam langs. De dag van de crematie hadden we niet mooier kunnen wensen. Richard, Arjen en het hele team van Monuta Goes en Monuta Terneuzen enorm bedankt voor alles wat jullie voor ons hebben gedaan. Namens de familie Wolff Debby

Meer lezen

Familie Wolff

De steun bij ieder afscheid, jullie lijfspreuk, een spreuk die jouw en Koen op het lijf geschreven is. Warmtevol,attent, respectvol,behulpzaam maar ook doortastend,. We moesten afscheid gaan nemen van een lieve echtgenoot,vader,schoonvader en opa. Een afscheid met inspraak, je gevoelens niet verborgen te hoeven houden,doorzettings vermogen met behulp van jullie beiden, is de dood “gewoon” geworden en is de angst hiervoor verdwenen. Maar ook even op respect volle manier een stukje humor tussendoor, geweldig, dat,dat kon. De service was geweldig, niets was teveel en domme vragen bestonden niet, we mochten onszelf zijn. Ondanks dat ik zelf palliatieve zorg geef, heb ik bijgeleerd in deze dagen, bijgeleerd in de zin van dat ik nu aan de andere kant stond en hier een ervaring in geworden ben. Als toekomstige naasten vragen wie er een goede uitvaartverzorger is in deze regio, hoef ik niet lang na te denken.Het gaf mij en mijn familie rust dat jullie er waren en bleven tot bij het instappen in onze autoos na de afscheidsdienst en we wisten dat we konden beginnen met rouwen, omdat we kunnen terug kijken op een mooi afscheid, waarin een ieder van ons centraal stond. Richard & Koen we dragen jullie een warm hart toe......veel liefs van ons allemaal!

Meer lezen

Gerda van Belzen

Ik had tevoren al mijn wensen doorgegeven t.a.v. het overlijden van mijn zusje. Tot volle tevredenheid besproken en mogelijkheden aangeboden waarvan ik het bestaan niet wist. Richard Ensing en zijn team hebben dit volgens wens uitgevoerd en hadden daarbij ook aandacht voor de nabestaanden, BUITEN de begrafenis om. Volledig tevreden. En dat al voor de tweede keer!!

Meer lezen

mevrouw Visser-Bouterse

Na een verdrietige tijd bij het overlijden van mijn zusje was daar, eveneens als bij mijn vader, Richard Ensing die me alle hulp bood en de richting gaf aan onze wensen. Niets was hem (en Koen) teveel en alles verliep naar wens en BETER. Kortom het voelde als een warm bad in een wereld van sneeuw en ijs. Zo zal het denk ik altijd in mijn gedachten blijven. Richard, ik heb het al vaker gezegd, maar nu ook even via deze weg want wat mij betreft mag IEDEREEN weten dat je een KANJER bent en iedereen het gevoel kan geven dat hij/zij de enige is met zo'n groot verdriet op dat moment. Eigenlijk ben je niet FANTASTISCHER maar FANTASTISCHT (maar dat woord is zo on-Nederlands) dan maken we dat toch gewoon een nieuw woord met als eerste die daarop een beroep mag doen, jij Richard (en natuurlijk ook Koen en de rest van het team). Hoop je nog vaker te zien, maar niet in functie!!!!! Henny Visser

Meer lezen

Henny Visser

Heel erg bedankt voor de wijze van afhandeling bij de crematie, zeker al om het feit dat wij uit Duitsland komen en wij op zeer korte tijd alle medewerking van jullie hebben gekregen. Vielen Dank, Rinus en Lien Braam.

Meer lezen

Fam. Braam