Crematie regelen in Goes en omstreken

0113 - 783 993 24/7 bereikbaar

Ongeveer 75% van de Zeeuwen kiest tegenwoordig voor een crematie. De kosten voor een crematie zijn doorgaans lager dan voor een begrafenis. Zo hoeft er geen graf bijgehouden te worden. De as van uw dierbare kunt u thuis bewaren of uitstrooien op een dierbare plek, maar er is nog veel meer mogelijk, zoals het oplaten met een ballon of uitstrooien op open zee. Er kan een mooie urn gezocht worden, of er kan een assieraad mee gevuld worden. Vaak gaan mensen er vanuit dat een crematie in zijn geheel moet plaatsvinden in het crematorium in Middelburg. Maar u kunt de plechtigheid en de condoleance ook op een andere locatie houden. Zo heeft u meer tijd om op uw eigen manier en in alle rust afscheid te nemen.

Crematorium Goes

Centraal gelegen in Midden Zeeland ligt crematorium Het Zeeuwse Land in Goes. Voor het regelen van een crematie in crematorium Goes kunt u ook zeker terecht bij Monuta Richard Ensing. Het crematorium in Goes is kleurrijk ingericht. In de aula is een glaskunstwerk verwerkt in de muur. 

De aula heeft 120 zitplaatsen en 100 staanplaatsen. Er is een vleugel in de aula aanwezig. Wanneer u met een klein gezelschap bent, kunt u gebruik maken van onze huiskamer en met een groter gezelschap van de condoleanceruimte met terras. Het crematorium in Goes heeft een verzorgingsruimte om samen met de familie de laatste verzorging te doen of waar rituele bewassingen uitgevoerd kunnen worden. Wilt u een crematie regelen in het crematorium in Goes? Neem dan gerust contact met mij op. Ik informeer u graag over de mogelijkheden. 

Crematorium Middelburg

Het crematorium in Middelburg is rustig gelegen. Het heeft een ruime aula en biedt ook de gelegenheid voor een condoleance na de dienst. Standaard huurt u de ruimtes af voor 30 minuten. Wilt u meer tijd? Dan kan ik deze voor u verlengen. 

Crematorium Terneuzen

Het crematorium in Terneuzen is een prachtig crematorium van Monuta. Hierdoor kan ik tegen lagere kosten een crematie regelen. Het crematorium ligt wel aan “de overkant”.

Andere locaties

Het cremeren zelf gebeurt in een crematorium. Maar dit wil niet zeggen dat de dienst hier ook plaats moet vinden. Wilt u meer tijd om afscheid te nemen, of wilt u locatie die u persoonlijk beter aanvoelt? Dan kunt u een andere locatie overwegen. Zoals het uitvaartcentrum van Monuta in Goes, de kerk in Nisse of de Goederenloods in Goes. Na de dienst kunt u in alle rust een kop koffie of een borreltje drinken, in het bijzijn van de overledene. Op deze manier kunt u echt “proosten” op het leven van uw dierbare. Hierna kunt u uw overleden dierbare met een klein gezelschap naar het crematorium brengen voor het cremeren zelf. Als u dit wilt, mag u mee tot in de ovenruimte om daar afscheid te nemen.

Na een maand mag u de as ophalen

In Nederland is bij wet vastgelegd dat de as minimaal een maand in het crematorium moet blijven. Na deze maand mag u de as ophalen. Wij bieden u altijd aan om dit voor u te doen. Ik weet uit ervaring dat het erg lastig is. Daar stond ik, verloren op de parkeerplaats van het crematorium, met de as van mijn vader in mijn armen. Ik neem u dit graag uit handen en breng uw dierbare dan thuis. Ik kan de as voor u omzetten naar het assieraad, strooikoker of de urn die u wenst. Of ik kan u helpen bij het regelen van het verstrooien van de as. Bijvoorbeeld op zee, het Veerse meer of op de Ooster- of Westerschelde. Graag kijk ik met u mee naar de mogelijkheden van sieraad, strooikoker, urn of andere bijzondere wensen.

 

Het was een prettig en gemakkelijk samenzijn en heeft er toe geleid dat de uitvaart van mijn vader precies werd zoals ik het graag wilde. Met veel geduld en aandacht geeft Richard gehoor aan hetgeen besproken wordt met daarnaast nuttige adviezen.” - Evelyn Mortier

Meer informatie

Bij een crematie regelen komt veel kijken. Wilt u hier meer over weten of over de kosten? Neemt u dan gerust vrijblijvend contact met mij op. Ik geef u graag meer informatie over alle mogelijkheden.

 

Neem contact op om een crematie te regelen

 

Waarom Monuta Richard Ensing?

  • Uw wensen staan centraal
  • Open en toegankelijk
  • Persoonlijk betrokken
  • Kwaliteit en creativiteit
  • Register uitvaartverzorger en houder keurmerk

Werkgebied

Yerseke, Oostdijk, Kruiningen, Hansweert, Kapelle, Schore, Wemeldinge, ’s-Gravenpolder, Hoedekenskerke, Kwadendamme, Baarland, Oudelande, Goes, Driewegen, Ovezande, Nisse, 's-Heer-Abtskerke, Heinkenszand, ’s-Heerenhoek, Borssele, Nieuwdorp, Lewedorp,  's-Heer-Arendskerke, Goes, Wolphaartsdijk, 's-Heer Hendrikskinderen, Kattendijke, Wilhelminadorp, Kloetinge, Kortgene, Kats, Colijnsplaat, Wissenkerke, Kamperland en Geersdijk