Uitvaartcentrum in Goes

0113 - 783 993 24/7 bereikbaar

Ons uitvaartcentrum is gelegen aan Scottweg 1-01 in Goes. In het uitvaartcentrum kan een overledene worden opgebaard in één van de twee familiekamers. Ook kan er een kleine uitvaartdienst worden gehouden en kan de condoleance hier plaatsvinden. Samen kunnen we uiteraard ook kiezen voor een andere locatie, zoals de Goederenloods in Goes, of het Casembroodhuis in Kamperland.

Opbaren, het afscheid intensief beleven

In ons uitvaartcentrum zijn twee familiekamers, welke modern, maar warm zijn ingericht. U mag deze ruimte personaliseren, door bijvoorbeeld foto’s te plaatsen. De kamers zijn voorzien van een eigen muzieksysteem, waarop u via uw telefoon of de aanwezige tablet muziek kunt afspelen via een bluetooth-verbinding. U krijgt van deze kamer meerdere sleutels zodat u altijd bij uw dierbare kunt zijn, 24 uur per dag. Er is een koffiezetapparaat aanwezig en een koelkast, wat verschillende koekjes, dus u kunt pakken wat u wilt. De krant kan gelezen worden en eten kan besteld worden.

De kosten voor een opbaring in een familiekamer zijn niet veel hoger dan een ‘traditionele’ opbaring. Het biedt u de mogelijkheid om in de periode naar de uitvaartdienst toe intensief afscheid te nemen. Van families krijgen wij regelmatig terug dat ze deze manier van afscheid nemen fijn vonden, dat het geholpen heeft bij de rouwverwerking. Ook horen we dat een familie kiest voor een opbaring in een familiekamer, omdat ze geen ruimte hebben thuis, of omdat ze simpelweg geen zin hebben om mensen die graag afscheid willen nemen, thuis te ontvangen. Maar, een ‘traditionele opbaring’ thuis, of in ons uitvaartcentrum regelen wij natuurlijk ook.

Uitvaartdienst in het uitvaartcentrum

Het uitvaartcentrum zelf is modern, licht en warm ingericht. Het is ‘opgesplitst’ in twee delen; een huiskamer en een keuken. In de huiskamer staan twee fijne banken die plaats bieden aan zes personen en wat leuke koffietafels. In de keuken staat een keukentafel met zes stoelen. We kunnen de huiskamer op zo’n manier inrichten dat hier in intieme sfeer een uitvaartdienst gehouden kan worden tot 30 personen. Tijdens de dienst kunnen we muziek en video’s afspelen en foto’s tonen.

Wanneer u verwacht dat u met meer personen afscheid zal nemen, kiezen we samen een andere locatie. Hierbij kunt u denken aan de Goederenloods, een kerk of een crematorium  in de buurt. Ook wanneer u geen kerkelijke rituelen wenst, kunnen we toch gebruik maken van een kerk en hier de afscheidsdienst organiseren.

Condoleance, voor- of na de uitvaartdienst

Na een afscheid wordt er doorgaans een condoleance georganiseerd, waarbij uw gasten de gelegenheid hebben de nabestaanden te condoleren. Ook worden er verhalen uitgewisseld, herinneringen opgehaald. Vroeger werd er standaard koffie met cake geserveerd. Dit kan uiteraard nog steeds, maar er is meer mogelijk. We kunnen de condoleance volledig laten aansluiten bij de overledene. Denk bijvoorbeeld aan bolussen of een high tea, een borreltje of een diner. Voor de catering werk ik veel samen met Bakker Boer. Zij bieden lekkere producten van hoge kwaliteit.

Maar u kunt er natuurlijk ook voor kiezen om de condoleance voor de uitvaart plaats te laten vinden, omdat u bijvoorbeeld alleen met uw eigen gezin de afscheidsdienst wilt laten plaatsvinden. We kunnen de avond voorafgaand aan de afscheidsdienst een rouwbezoek te organiseren waarbij uw gasten mogelijkheid hebben afscheid te nemen van de overledene en u te condoleren. Maar wanneer u hier een heel ander idee over heeft, denken wij natuurlijk graag met u mee.

Bijzondere locaties

Voor diensten waarbij veel bezoekers worden verwacht kunnen we gebruik maken van de Goederenloods. Dit is een oud rangeerstation aan het spoor in Goes. Deze locatie is mooi ingericht en biedt plaats aan ongeveer 120 personen. Wat betreft catering is vrijwel alles mogelijk. Wilt u een 8-gangen diner? Dan wordt dat geregeld. 

In Wemeldinge kan er een afscheid of condoleance worden georganiseerd bij Partycentrum Schoudee. In Kapelle zijn we welkom bij de Caisson. Ook het oude Stadhuis aan de Grote Markt in Goes is een mooie locatie voor een uitvaart of condoleance.

 

De uitvaart van onze zus/schoonzus is respectvol en keurig verzorgd. We willen je bedanken voor de wijze waarop jij een uitvaart in "stilte" hebt geregeld, het was heel bijzonder dank zij jouw inzet.” - Bineke en Jan Braat

Meer informatie?

Wilt u meer informatie over een uitvaartcentrum of een andere locatie? Neem gerust vrijblijvend contact met mij op. Ik sta dag en nacht voor u klaar.

 

Neem contact op over het uitvaartcentrum of andere locatie

Waarom Monuta Richard Ensing?

  • Uw wensen staan centraal
  • Open en toegankelijk
  • Persoonlijk betrokken
  • Kwaliteit en creativiteit
  • Register uitvaartverzorger en houder keurmerk

Werkgebied

Yerseke, Oostdijk, Kruiningen, Hansweert, Kapelle, Schore, Wemeldinge, ’s-Gravenpolder, Hoedekenskerke, Kwadendamme, Baarland, Oudelande, Goes, Driewegen, Ovezande, Nisse, 's-Heer-Abtskerke, Heinkenszand, ’s-Heerenhoek, Borssele, Nieuwdorp, Lewedorp,  's-Heer-Arendskerke, Goes, Wolphaartsdijk, 's-Heer Hendrikskinderen, Kattendijke, Wilhelminadorp, Kloetinge, Kortgene, Kats, Colijnsplaat, Wissenkerke, Kamperland en Geersdijk