Actueel

Heel gewoon

Meneer was al een paar jaar met pensioen. Hij was altijd heel actief geweest, altijd nog aan het werk. Zo’n man die met zijn handen kon maken wat zijn ogen zagen. Hij repareerde alles, vooral aan auto's en motoren. Hoe moeilijker, hoe leuker hij het vond. Een half jaar geleden was hij ziek geworden, de laatste weken heel hard achteruit gegaan en thuis overleden.

Een groot zanger

Meneer is in de jaren 60 vanuit Suriname naar Nederland gekomen. In zijn vaderland was hij een bekende zanger van soulliedjes. Hij droomde van een carrière als soulzanger, maar zoals zo vaak – het leven liep anders. Meneer had diverse baantjes, relaties liepen stuk, als zanger had hij verkeerde managers en nam hij verkeerde beslissingen. Maar hij bleef zingen. Vooral op feesten en partijen. Dan was hij de artiest die een feest kon maken; een geweldige zanger en gangmaker. Op die momenten kon hij al zijn zorgen vergeten en was hij gelukkig. 

Samen zingen

Na een lang ziekbed is mevrouw overleden. Meneer had lang voor zijn vrouw gezorgd, maar niet in z’n eentje. Het echtpaar heeft geen kinderen, maar enkele nichtjes, jonge vrouwen, hebben hen bijgestaan. Toen de nichtjes nog klein waren kwamen ze graag bij hun oom en tante logeren in de vakanties. Ook kwamen ze regelmatig een weekeind op bezoek. Ze werden lekker verwend, gingen leuke dingen doen, op stap naar de dierentuin, winkelen. Maar het fijnste was toch wel dat ze samen zongen. Allerlei liedjes. Eerst tijdens de  afwas. Later werd het steeds serieuzer en werden ze lid van een koor.

Zelf de regie

De mantelzorger van Jos belt me op om zijn uitvaart voor te bespreken. Jos is ernstig ziek en heeft niet lang meer te leven. Hij is alleenstaand en heeft een kleine familie met wie hij nauwelijks contact heeft. Zijn hele leven heeft hij zijn zaken alleen geregeld. En dat wil hij nu ook voor zijn uitvaart doen.

Kartonnen kist

Mevrouw was er altijd duidelijk over geweest: ‘Ik wil alles zo simpel mogelijk als ik ben overleden. Leg mij maar gewoon in een kartonnen doos.’ En zo gebeurt het, de avond dat ze sterft in het hospice. Er bestaan prachtige kartonnen kisten – mevrouw wordt dezelfde avond nog in zo’n kist gelegd.

Kwaliteitsaward voor Monuta Rijn- en Vechtstreek

Een kleine en persoonlijke uitvaartonderneming: dat is Monuta Rijn- en Vechtstreek. In 2010 openden Yvonne en Jelle Quak deze Monuta-vestiging in Maarssen. Hun werkwijze is niet onopgemerkt gebleven: het echtpaar kreeg onlangs de Monuta-Award uitgereikt. Dit is een kwaliteitsaward die de waardering van nabestaanden uitdrukt voor de uitvaartbegeleiding van Monuta Rijn- en Vechtstreek. Wat kenmerkt Yvonne en Jelle Quak?

Vader en dochter in aangrijpende commercial Monuta

In de nieuwe Monuta commercial ‘Vader en dochter’ staan opnieuw nabestaanden centraal. Want; nabestaanden hebben het al moeilijk genoeg.

De aangrijpende commercial toont hoe een man worstelt met het feit dat hij zijn dochter moet vertellen dat een dierbare is overleden. Wie deze dierbare is, laat Monuta in het midden en over aan u als kijker. Bekijk de nieuwe commercial van Monuta.