Wereldreis in tequilafles

Hij wilde ooit nog een wereldreis maken, maar het kwam er niet van. Daarom bedacht de zoon van de Canadese Gary Robert Dupuis een bijzonder plan: hij stopte de as van zijn vader in een tequilafles en gooide deze in de oceaan. 

Fles met inhoud

In de fles zit verder nog een briefje van 25 Canadese dollar en een briefje dat door een van zijn kinderen geschreven is. Op het briefje staat dat Dupuis geboren is op 1 juli 1954 en vroeger een roekeloos bestaan leidde. Zijn droom was om op latere leeftijd de wereld rond te reizen.

Op het briefje

Zijn zoon schrijft: "Dit is mijn vader. Zijn favoriete drank was tequila - puur. Als je hem vindt, neem dan alsjeblieft dit geld, betaal een drankje voor jezelf en Gary en laat hem daarna weer vrij in de oceaan. Het is mijn wens dat zijn droom om de wereld te zien in vervulling gaat en dat hij eindelijk rust vindt."

Eerste stop op wereldreis

Norman MacDonald, een strandjutter aan de Oostkust van Canada, vond de fles als eerste.  "Zoiets verwacht je niet te vinden. Maar als je het briefje leest, dan begrijp je wel waarom. Het is een mooi gebaar." MacDonald is zeker van plan om een drankje op Dupuis te gaan drinken. Ook zal hij er een extra briefje van twintig dollar in stoppen en de fles meegeven met een lokale visser, die haar wat verder in zee kan gooien.

Wat is uw uitvaartwens?

Lijkt het u ook wel iets om na uw overlijden nog een wereldreis te maken, net zoals Gary Robert Dupuis? Of wilt u graag een andere bestemming voor uw as? U kunt uw uitvaartwensen invullen op www.uitvaartwensen.nl of bespreken met een van onze uitvaarverzorgers.

Bron: www.ad.nl.
 

Reactie toevoegen