Reactie toevoegen

Ouders die een kind verliezen tijdens de zwangerschap of bevalling gaan niet naar huis met een gezonde baby, maar met verdriet en wanhoop. Het boekje Zonnekind, nu ook in de vorm van een via internet te bekijken videoboek, is een steun in de moeilijke periode die volgt.

Een kind verliezen is een van de ergste dingen die een mens kan overkomen. Wanneer dat gebeurt tijdens de zwangerschap of bevalling dan wel vlak daarna, verandert een toekomst vol dromen en plannen in één klap in een donker, duister niemandsland. Ouders blijven verslagen achter.

Tot stand gekomen vanuit een persoonlijke ervaring, vervult Zonnekind de rol van lotgenoot. De tekst geeft herkenning, de illustraties verbeelden het gevoel en daarmee biedt het de ouders (en overige nabestaanden) troost en hulp tijdens het rouwproces.

Behalve in de vorm van een boekje, is Zonnekind ook als videoboek via internet te bekijken. Met tekst ingesproken door Judith Ides en de illustraties in een vloeiende reeks bewegende beelden, maakt het een laagdrempelige en voor iedereen toegankelijke versie van Zonnekind. Bovendien kan het op deze manier eventueel gebruikt worden tijdens een uitvaart. Het videoboek is te bekijken via www.Zonnekinderen.org

Over Zonnekind

Zonnekind is een non-profit project. Zowel het boekje als het videoboek zijn in een jongens- en een meisjesversie uitgebracht. Het boekje is voor € 3,50 (exclusief verzendkosten) te bestellen en het videoboek is kosteloos te bekijken beide via www.Zonnekinderen.org. Voor meer informatie kunt u deze website raadplegen. Het videoboek is belangeloos gerealiseerd door Ave producties.