Reactie toevoegen

Op 31 maart ontving het Inloophuis Hoogvliet een cheque van het Monuta Charity Fund (MCF). De cheque werd uitgereikt door relatiebeheerder Monuta en ambassadeur van het MCF Anette Kooij-Leermakers en uitvaartverzorgster in de regio's Spijkenisse en Hoogvliet Mieke Penne aan Wilma van de Wende. Zij is de draaiende motor achter het Inloophuis en zet zich hier iedere dag weer volledig voor in.

Wilma vertelt: ''Ons Inloophuis is er voor mensen die te horen hebben gekregen dat zij ongeneeslijk ziek zijn en voor hun nabestaanden. Het belang van het Inloophuis is dat er een luisterend oor is, dat de mensen uit hun isolement komen en dat zij weten dat zij niet alleen zijn. Wij bieden een warme plek met ruimte voor voorlichtingen en workshops. Het thema rouw en verlies is een beladen thema maar is binnen ons inloophuis wel een onderwerp wat bespreekbaar gemaakt wordt. Meestal hebben wij gesprekken hierover, maar wij vinden het ook belangrijk om dit thema bespreekbaar te maken door middel van activiteiten.''

Mensen kunnen zo naar binnen lopen
Iedere week bezoeken zo’n 25 mensen het Inloophuis en dit aantal groeit nog steeds. Daarnaast wil het Inloophuis ook graag een meer sociale functie in de wijk krijgen door de verschillende activiteiten onder een breder publiek kenbaar te maken. Door de veranderingen in de zorg zien ze dat steeds meer mensen in een isolement raken. Dan is het fijn dat de mensen weten dat ze bij ons zo naar binnen kunnen lopen voor een kopje koffie of een kopje thee. Het aanbod moet gevarieerd zijn gezien niet iedereen hetzelfde is en men op deze wijze ook passende keuzes kan maken.

Iedere euro is er een
Het Inloophuis wordt gerund door vrijwilligers. Vaak zijn dit mensen die zelf ook een ervaring hebben in verlies of te maken hebben gehad met een slecht nieuwsbericht. Alle activiteiten die georganiseerd worden halen zij uit fondsen, sponsoring en middels een kleine bijdrage van de mensen. Ze merken echter wel dat iedere euro er een is en dat de mensen gewoonweg niet ergens aan deel kunnen nemen wanneer het Inloophuis hier geld voor vraagt. Deze mensen hebben het juist zo hard nodig en daarom is het mooi dat het MCF een bijdrage levert aan het Inloophuis.

Houd de agenda van Monuta Memoriam in de gaten voor de 'rouw en verlies' voorlichtingen en workshops van het Inloophuis Hoogvliet.