Reactie toevoegen

Veel mensen hebben op zaterdag 18 juni bij Monuta Memoriam genoten van het toneelstuk Alleen handbagage. Daarna hebben ze een lezing bijgewoond over de praktische zaken rondom een verlies. Het toneelstuk en de lezing waren zowel ’s ochtends als ’s middags te zien. Wij zijn blij met de opkomst en de vele positieve reacties!

Toneelstuk over twee vrouwen
In het toneelstuk ontmoeten twee verschillende vrouwen elkaar na de dood. Bezoeker Hans van Helden schrijft op Facebook: “Twee vrouwen staan aan de hemelpoort met allebei een koffer met wensen van dingen die ze nog hadden willen doen voor hun dood. De actrices en de schrijver van dit stuk verdienen echt een pluim. Het heeft me (positief) aan het denken gezet. En ondanks het serieuze onderwerp hebben we ook gelachen. Klasse!”

Bespreekbaar maken
En dat is precies wat Monuta Memoriam wil bereiken met dit toneelstuk. “Mensen denken niet na over hun dood en uitvaart”, meent uitvaartverzorger Mieke Penne. “Met dit toneelstuk willen we deze zware onderwerpen toch bespreekbaar maken. We krijgen veel vragen over wat er mogelijk is rondom een afscheid. En daar vertellen we graag meer over.”

Lezing vol praktische informatie
Na het toneelstuk geeft nabestaandenconsulent Maria Wijnmaalen praktische informatie over wat er komt kijken bij een verlies. Bezoekers krijgen uitleg over erfenissen en nalatenschap. “Een heel verhelderend verhaal, dat ook een flink aantal vragen uitlokte.” Ook bezoekster Yvonne Brands spreekt op Facebook van een inspirerende middag.

Monuta Memoriam is er voor u
Penne: “Mensen komen vaak in een zeer emotionele periode bij ons, bijvoorbeeld als een dierbare is overleden. We merken dat ze dan hulp bij praktische zaken goed kunnen gebruiken. Deze lezing heeft daar hopelijk aan bijgedragen. En mochten nabestaanden dan nog meer hulp nodig hebben, dan weten ze ons hopelijk te vinden!”

Heeft u vragen over de mogelijkheden rondom uw uitvaart? Neemt u dan gerust contact met ons op en vertellen u graag maar. Of leg online alvast uw uitvaartwensen vast via www.uitvaartwensen.nl.