Crematie regelen

010 - 293 04 22 24/7 bereikbaar

Na een overlijden moet er als eerste de keuze worden gemaakt tussen een begrafenis of een crematie. Veel nabestaanden weten niet wat er allemaal komt kijken bij het regelen van een crematie. Wanneer u de keuze heeft gemaakt voor een crematie, kunnen de uitvaartverzorgers van Monuta Rotterdam u informeren over de mogelijkheden die Rotterdam biedt om een crematie te regelen. De uitvaartverzorger kan u bijvoorbeeld adviseren over de verschillende crematoria waar een afscheid kan plaatsvinden. U heeft de vrije keuze om naar elk crematorium te gaan waar u wenst. Wilt u meer weten over het regelen van een crematie in Rotterdam-Noord? Neem dan gerust contact met ons op.

Locatie afscheidsdienst

De afscheidsdienst hoeft niet per se in het crematorium plaats te vinden. U kunt hiervoor natuurlijk gebruik maken van het uitvaartcentrum aan de Koningslaan 3 in Rotterdam. Het uitvaartcentrum beschikt over alle faciliteiten die bij een afscheid komen kijken. Wilt u liever thuis afscheid nemen, in de kerk of op een andere locatie? Dat is uiteraard mogelijk. Elke uitvaart is persoonlijk en wij denken graag met u mee. Uw wensen staan centraal.

In Rotterdam-Noord vindt u onder andere de volgende crematoria:

Crematorium Hofwijk

Het moderne crematorium beschikt over twee aula’s. Wanneer u een crematie wilt regelen en in dit crematorium de afscheidsdienst wilt houden kunt u kiezen voor de grote of kleine aula. De grote aula biedt zowel 150 zitplaatsen als 150 staanplaatsen. De kleinere aula biedt 70 zitplaatsen en 50 staanplaatsen. Bij beide aula’s is een familiekamer aanwezig waar de naaste familie zich kan terugtrekken. Het condoleren kan in één van de vier condoleanceruimtes.

Crematorium Laurentius

Wanneer u een crematie wilt regelen in Crematorium Laurentius kunt u voor de dienst gebruik maken van de aula of de kapel. Na de crematie kan de as kan worden bijgezet in de urnentuin, in het columbarium of bijgezet worden in het algemeen urnengraf. Wanneer de wens is om de as te verstrooien kan dat natuurlijk ook op een van de twee strooivelden.

Wat kost een crematie?

De kosten van een crematie zijn afhankelijk van de persoonlijke wensen. Wilt u een luxe of eenvoudige kist? Kiest u voor koffie met cake of mag dit een uitgebreide lunch zijn? Wilt u een advertentie in de krant laten plaatsen of niet? Tegenwoordig kost een crematie tussen de € 5.000,- en € 9.000,-. Graag helpen wij u bij het regelen van een uitvaart in Rotterdam.

Meer informatie over het regelen van een crematie?

Wilt u meer weten over de mogelijkheden bij het regelen van een crematie in Rotterdam? Neemt u gerust vrijblijvend contact met ons op via telefoonnummer 010 - 293 04 22 of per e-mail via rotterdam@monuta.nl. Bij een overlijden kunt u ons dag en nacht bereiken.