Begrafenis regelen

010 - 293 04 22 24/7 bereikbaar

In de moeilijke periode nadat een dierbare is overleden staan wij, als uitvaartverzorgers van Monuta Memoriam u graag bij. Wij zijn vertrouwd met verschillende gebruiken en afscheidsrituelen van alle geloofsovertuigingen en helpen u graag bij het regelen van een begrafenis in Rotterdam-Zuid. In Rotterdam-Zuid komen wij onder meer op de volgende begraafsplaatsen:

Zuiderbegraafplaats

De Zuiderbegraafplaats staat bekend als een multiculturele begraafplaats. Naast een katholiek gedeelte, is er ook een islamitische gedeelte en chinees gedeelte aanwezig. De begraafplaats ligt in het groen en er hangt een serene sfeer.

Begraafplaats Charlois

De begraafplaats heeft zowel algemene graven als particuliere graven. Wanneer wij samen met u een begrafenis regelen voor een klein gezelschap kunt u voor de afscheidsdienst terecht in de kapel die plaats biedt aan ongeveer 50 tot 60 mensen. Er kan een cd opname gemaakt worden.

Wilt u een begrafenis regelen in Rhoon of Poortugaal?

Woont u in Rhoon, Poortugaal of omgeving en wilt u een begrafenis regelen? Wij staan voor u klaar. Samen zoeken we een laatste rustplaats voor uw dierbare. Een begrafenis regelen in Rhoon of Poortugaal kan op de volgende begraafplaatsen:

  • Algemene begraafplaats Poortugaal
  • Algemene begraafplaats Rhoon
  • Rooms-katholieke begraafplaats Rhoon

Ergens anders is ook mogelijk

Kiest u liever een begraafplaats buiten Rhoon of Poortugaal? Dat kan natuurlijk ook. Samen met u kijken we graag uitgebreid naar de mogelijkheden.

Particulier graf: voor een eigen plek

Bij een begrafenis kunt u vaak kiezen voor een particulier (kelder)graf, koopgraf, huurgraf, eigengraf, of familiegraf. Allemaal termen waarmee hetzelfde wordt bedoeld. U kunt deze plek vaak vooraf uitkiezen en reserveren. Afhankelijk van de begraafplaats en de locatie biedt het graf ruimte aan één of meerder personen. Grafrechten koopt u voor een bepaalde periode af. Hiervoor hanteert iedere begraafplaats weer eigen tarieven en voorwaarden.

Algemeen graf: een gedeelde plek

Wanneer u de kosten voor de begrafenis laag wilt houden, dan is een algemeen graf een optie. In een algemeen graf liggen meerdere personen bij elkaar in één graf. Ze worden begraven op volgorde van overlijden en zijn doorgaans geen familie van elkaar. U krijgt van de begraafplaats een plek toegewezen. Algemene graven mogen na tien jaar door de begraafplaats jaar geruimd worden nadat de laatste overledene is bijgezet.

Wat kost een begrafenis?

De kosten van een begrafenis zijn afhankelijk van de persoonlijke wensen. Tegenwoordig kost een begrafenis is al gauw tussen de € 8.500,- en € 11.000,-. Bij een begrafenis krijgt u te maken met grafkosten. De kosten voor een graf verschillen per begraafplaats. In de grafkostenmeter kunt u opzoeken wat de kosten zijn voor de begraafplaats van uw keuze.

Heeft u vragen over het regelen van een begrafenis?

Er komt veel kijken bij het regelen van een begrafenis. De uitvaartverzorgers van Monuta Memoriam weten wat er mogelijk is in uw regio. Neem gerust contact op voor meer informatie of voor het maken van een vrijblijvende afspraak via het telefoonnummer 010 - 293 04 22  of per e-mail via rotterdam@monuta.nl.