Crematie regelen

010 - 293 04 22 24/7 bereikbaar

In regio Rotterdam wordt er iets vaker gekozen voor een crematie dan een begrafenis. Over het algemeen zijn de kosten voor een crematie vaak lager dan bij een begrafenis. Dit komt omdat er geen grafrechten hoeven te worden verlengd of een graf onderhouden te worden.

Wij helpen u om een crematie te regelen in Rotterdam, Rhoon, Poortugaal en omgeving

Samen met u verzorgen we een passende en persoonlijke uitvaart. Wij zorgen voor de praktische invulling van uw wensen. Het is fijn om te weten dat veel mogelijk is. Belangrijk is dat het afscheid past bij wie uw overleden dierbare was en hoe hij of zij in het leven stond. Bespreek uw wensen daarom altijd met ons. Wij staan dag en nacht voor u klaar en denken met u mee over mogelijkheden om een crematie te regelen in Rotterdam, Rhoon, Poortugaal en omgeving.

Elke locatie mogelijk

Wilt u een crematie regelen, dan denken wij graag met u mee over een passende locatie. Wij komen regelmatig bij de volgende crematoria:

  • Crematorium Rotterdam, Rotterdam-Zuid
  • Crematorium Laurentius, Rotterdam-Crooswijk
  • Crematorium Schollevaar, Capelle aan den IJssel
  • Crematorium Hofwijk, Rotterdam-Overschie
  • Crematorium Beukenhof, Schiedam
  • Crematorium De Ommering, Spijkenisse
  • Crematorium Essenhof, Dordrecht
  • Crematorium De Dijk, Maassluis
  • Crematorium de Hoeksche Waard, Heinenoord

Afscheidsdienst en condoleance

Wist u dat de afscheidsdienst en condoleance elke locatie die u wenst kan plaatsvinden? In het uitvaartcentrum van Monuta Memoriam kunt u afscheid nemen in alle rust. U kunt er namelijk voor kiezen om de afscheidsdienst en koffietafel niet in het crematorium te laten plaatsvinden. Hierdoor wordt er vaak minder tijdsdruk ervaren. Uiteraard is het mogelijk om na de dienst met de directe nabestaanden mee te gaan naar het crematorium.

Wilt u bijvoorbeeld liever thuis afscheid nemen, in een kerk of op een andere locatie? Dat kan natuurlijk ook. Wij denken graag met u mee. Samen zorgen we voor een passend afscheid.

Ongeacht of iemand wel of niet verzekerd was

Wanneer wij een crematie regelen, kunnen wij alles regelen. Wij denken met u mee over de kosten van een crematie en de mogelijkheden bij het regelen van een crematie. Wanneer uw dierbare verzekerd was, kijken wij wat er binnen de polis was. Ook wanneer iemand niet verzekerd was kijken wij wat er past binnen het budget en de wensen.

Na de crematie

Na de crematie is het crematorium volgens de wet verplicht om de as minimaal een maand te bewaren. In deze periode kunt u nadenken over wat u met de as wilt doen.

Asbestemming

Voor de bestemming van de as kunt u kiezen uit verschillende mogelijkheden. Bij het regelen van een crematie informeren de uitvaartverzorgers van Monuta in Rotterdam-Zuid u hier graag over. Ook kunt u bij ons terecht voor advies over de asbestemming. Een aantal mogelijkheden leest u op deze pagina.

In een urn

Vaak kiezen nabestaanden ervoor om de as van hun dierbare te bewaren in een urn. Urnen zijn er in verschillende vormen, maten en kleuren. Op uitvaartwinkel.nl vindt u verschillende voorbeelden van urnen en kunt u ook direct een urn bestellen.

In een sieraad

U kunt een deel van de as ook bewaren in een speciaal sieraad. Zo draagt u uw dierbare als het ware met u mee. Op uitvaartwinkel.nl vindt u verschillende voorbeelden van assieraden en kunt u ook zelf een sieraad bestellen.

Verstrooien

U kunt de as van uw dierbare ook (laten) uitstrooien. Crematoria en begraafplaatsen in Rotterdam hebben hiervoor vaak een eigen strooiveld. Daarnaast is het soms mogelijk om te kiezen voor een persoonlijk strooiveld, hier kunt u dan ook een gedenkteken bij zetten. Het is natuurlijk ook mogelijk zelf de as te verstrooien op een plek met een speciale betekenis.

De kosten van een crematie

Tegenwoordig kost een crematie tussen de € 6.000,- en € 9.000,-. Dit is natuurlijk afhankelijk van persoonlijke wensen. Graag helpen wij u bij het regelen van een uitvaart in Rotterdam, Rhoon, Poortugaal of omgeving, passend binnen het budget.

Heeft u vragen over het regelen van een crematie?

Er komt veel kijken bij het regelen van een crematie. De uitvaartverzorgers van Monuta Memoriam weten wat er mogelijk is in uw regio en helpen u graag om op een creatieve manier een crematie te regelen. Neem gerust contact op voor meer informatie of voor het maken van een vrijblijvende afspraak via het telefoonnummer 010 - 293 04 22 of per e-mail via rotterdam@monuta.nl.