Uitvaart regelen

Voor mij is het belangrijk dat een afscheid past bij het leven dat geleefd is en bij de wensen van de familie. Want op die manier ontstaat een uitvaart die persoonlijk is. Nabestaanden putten daar vaak kracht en steun uit. In mijn werk als uitvaartverzorger wil ik graag de familie begeleiden en steunen tijdens een moeilijke periode. Daarom probeer ik rust aan te brengen in een moeilijke en hectische periode. En ik zorg ervoor dat alles geregeld wordt, zoals de familie dat wilt. Ik ben uw vaste aanspreekpunt op wie u dag en nacht kunt rekenen. Bel mij dag en nacht om een overlijden te melden en mijn uitvaartverzorging in te schakelen: 074 - 852 63 50.

Ons eerste contactmoment

Als wij elkaar voor het eerst spreken om de uitvaart te regelen in Hengelo of op een andere locatie, luister ik goed naar uw verhaal om een beeld te krijgen van uw overleden dierbare en uw wensen. Daarna stel ik u een aantal vragen over de uitvaartverzorging. Ik wil dan graag van u weten of het gaat om een begrafenis of crematie, waar en hoe uw dierbare opgebaard mag worden en welke kist de voorkeur heeft. Samen maken we deze moeilijke eerste keuzes. Ook kiezen we al een datum en plaats voor de uitvaart, zodat ik een tijdstip in de kerk of het crematorium kan regelen.

Ons tweede contactmoment

Op een later moment kom ik nog eens langs met het kaartenboek, tekstenboek en bloemenboek. U kunt hier rustig naar kijken en samen kunnen we dan een persoonlijke rouwkaart samenstellen, die past bij uw dierbare en zijn of haar leven weerspiegelt. Er is heel veel mogelijk en door jarenlange ervaring kan ik u helpen om van een rouwkaart een blijvende herinnering te maken. Vooraf krijgt u altijd nog een drukproef te zien. Ik help u om de rouwkaarten in te steken en eventueel ook met adresstickers, al stelt men in de omgeving van Hengelo en Borne wel prijs op handgeschreven enveloppen. Als u dit wenst, verzorg ik ook de rouwadvertenties en vanzelfsprekend kunt u ook hierbij zelf ideeën aandragen. Ook met bloemen is veel mogelijk, zoals een bloemstuk uit het bloemenboek vormgegeven door een uitstekende bloemist bij u uit de buurt. Op verzoek kunnen we ook bloemen uit eigen tuin in het rouwstuk te verwerken. Mijn rol als uitvaartverzorger is om naar uw wensen te luisteren en hier gehoor aan te geven.

 

De heer Sap spreekt heel rustig en vertrouwd alle mogelijk heden met je door. Hij staat ook open voor persoonlijke inbreng. Vlak voor de dag kwam hij nog eens alles rustig en duidelijk met ons doornemen, zodat wij zonder zorgen naar de uitvaart toe konden leven. Bedankt Klaas Sap!!– familie Kliphuis

Ons derde contactmoment

Wanneer de eerste zaken geregeld zijn, kunnen we over de uitvaart zelf gaan nadenken. Ik neem met u de inhoud van de plechtigheid door: wie wil nog iets zeggen en wat? Zijn er kinderen bij betrokken? Dan overleg ik met de familie wat hun bijdrage kan zijn. Dat is voor de rouwverwerking ook belangrijk. Ouders zijn vaak onzeker hierover. Naast mijn ervaring kan ik tips geven voor boekjes, die zowel ouders als kinderen tot steun kunnen zijn. Ook kunnen we op de uitvaartlocatie gaan kijken als u dat fijn vindt. We denken na over de bloemen, het rouwvervoer en de catering. En als u dat wilt, kunnen we gedachtenisprentjes laten maken. Daar is vaak vraag naar als ik een uitvaart moet regelen in Hengelo en omstreken. De muziekkeuze is ook van belang en kan iets zeggen over de overledene. Alle crematoria in de regio hebben een uitgebreide muziekbibliotheek waaruit gekozen kan worden, maar ook livemuziek behoort tot de mogelijkheden.

Rouwvervoer naar keuze

Voor het rouwvervoer werk ik samen met Van Kleef Vervoer uit Hengelo, omdat zij een groot aanbod aan rouwwagens hebben. Zo hebben ze donkergrijze, blauwe, zwarte en witte rouwauto’s. U betaalt geen meerprijs voor een andere kleur. Wilt u echt iets exclusiefs, dan hebben ze ook een Bentley (oldtimer) en een Hotrod. Deze zijn voor een meerprijs mogelijk. Andere opties voor het rouwvervoer zijn bijvoorbeeld de uitvaartbus of de koets.

Heldere afspraken

In mijn uitvaartverzorging vind ik het belangrijk dat u weet waar u aan toe bent. Als iets niet duidelijk is, kunt u het mij altijd laten weten. Alle gemaakte afspraken zet ik ook voor u op papier, zodat u ook altijd even wat kunt opzoeken. Verder krijgt u van mij een begroting, die vaak ook al de nota is. U komt dus niet voor vervelende verrassingen te staan.

Dagelijks contact

Wanneer uw overleden dierbare thuis of in een 24 uurs-kamer in bijvoorbeeld Hengelo of Borne is opgebaard, kom ik iedere dag langs om te kijken hoe het gaat. Vaak plan ik dit tegelijk met de contactmomenten. Soms komt het zo uit dat twee contactmomenten samenvallen. Of misschien heeft u behoefte aan een extra contactmoment. Dat kan natuurlijk ook. Laat u het dan gerust weten.

Na de uitvaart kom ik graag bij u langs

Ook na het regelen van het afscheid blijf ik graag met u in contact. U kunt mij altijd uw vragen stellen. Na een aantal weken kom ik graag weer bij u langs om de factuur te brengen en van u te horen hoe u de uitvaart ervaren heeft. Ik kan u dan meteen helpen met de asbestemming of het versturen van dankkaarten.

Wat zijn de kosten van een uitvaart?

Het is moeilijk om een prijskaartje aan de kosten van een uitvaart te hangen. Dit is namelijk geheel afhankelijk van de wensen. Toch moet u al snel rekenen op een bedrag tussen de €4.000 en € 10.000 euro. Daarbij is een crematie vaak voordeliger dan een begrafenis, omdat u geen grafkosten of grafmonument hoeft te betalen. Een uitvaart in een weekend is dan weer vaak duurder, omdat u een meerprijs betaalt voor bijvoorbeeld de locatie en dragers. Ook over de kosten denk ik graag mee. Door bijvoorbeeld wat kosten te verschuiven, kan er vaak meer dan u denkt. En soms is het ook afwegen: wat wil de familie het liefste en wat kan eventueel achterwege gelaten worden.

 

Klaas heeft het weer geweldig voor elkaar gemaakt en ik en mijn kinderen kunnen er zo mooi op terug kijken ook was het verdriet zeer groot! Ook de nazorg is geweldig! Wij zijn ontzettend tevreden hoe alles is gegaan en onze dank daar voor. - mevrouw Egbers-Meinsma

Wilt u contact opnemen?

Wilt u weten wat ik voor u als Uitvaartverzorgeruitvaartverzorger kan betekenen bij het regelen van een uitvaart in Hengelo en omgeving? Of heeft u vragen over mijn uitvaartverzorging of de kosten van een uitvaart? Neemt u dan gerust vrijblijvend contact op. Ik ben er voor u en help u graag.

 

Neem contact op om een uitvaart te regelen

Waarom Monuta Sap?

  • Alle rust voor uw keuzes
  • Persoonlijke uitvaart
  • Kennis van de regio
  • Altijd een vast aanspreekpunt
  • Betrokken door er écht te zijn

Werkgebied

Bentelo, Beckum, Hengelo Ov, Deurningen en Borne