Begrafenis regelen

Er komt meer kijken bij een begrafenis regelen dan u misschien denkt. Ik neem u veel zorgen uit handen. Van het contact opnemen met de begraafplaatsbeheerder tot het regelen van rouwvervoer naar keuze. Omdat ik zelf ook in Hengelo woon, ken ik alle lokale begraafplaatsen en mogelijkheden. En kiest de overledene of familie voor een begraafplaats elders, dan is dat ook geen probleem. Laat mij u helpen met de begrafenis. Dan kunt u zich richten op het afscheid en het verwerken van uw verlies.

Begraafplaatsen in Hengelo zelf

In Hengelo zijn twee begraafplaatsen: aan de Oldenzaalsestraat en aan de Deurningerstraat. Soms denken mensen dat de Oldenzaalsestraat alleen voor hervormden is en de Deurningerstraat alleen voor rooms-katholieken. Dat was vroeger weliswaar het geval, maar nu niet meer. Het zijn allebei algemene begraafplaatsen, waar iedereen begraven mag worden.

Over het begraaf- en gedenkpark aan de Deurningerstraat 262

Dit is een mooi en groen stukje Hengelo, dat rust en respect uitstraalt. Met name de statige bomen langs de hoofdlaan zijn een indrukwekkend gezicht. Katholieke elementen zijn nog wel zichtbaar, zoals het kruisbeeld op de calvarieberg en de kruisvormige plattegrond. U kunt kiezen voor een nieuw graf of een graf op het oude deel van de begraafplaats. Het uitzoeken van een graf kan na een overlijden, maar daarvoor ook al. Deze begraafplaats heeft overigens ook een islamitisch deel, dat voldoet aan speciale richtlijnen voor moslims.

Over het begraaf- en gedenkpark aan de Oldenzaalsestraat 347

Deze begraafplaats ligt in een bomenrijk gebied met een plechtige en toch intieme sfeer. Het oudste deel dateert uit 1910 en is een gemeentelijk monument. Wanneer u hier rondloopt, kunt u zich bijna niet voorstellen dat dit park midden in de stad Hengelo ligt. Over de gehele begraafplaats zijn nieuwe graven beschikbaar. U mag alvast een plek kiezen of de keuze overlaten aan nabestaanden. Verder is goed om te weten dat hier een speciaal gedeelte voor kindergraven is.

 

Mijn zoon en ik willen U nog hartelijk bedanken voor de perfecte uitvaart van onze broer en oom. Uw betrokkenheid en begeleiding bij alles wat er bij komt kijken was geweldig, inclusief de kleinere details. Niets werd opgedrongen, alles in goed overleg en soms met wat kleine maar waardevolle tips. - Marita Oudshoorn

Begraafplaatsen buiten Hengelo

Ik kan ook een begrafenis regelen buiten Hengelo. Boekelo bijvoorbeeld heeft een eigen begraafplaats, waar de grafkosten relatief laag zijn volgens de grafkostenmeter van Monuta. In Borne zijn de rooms-katholieke en hervormde begraafplaats, die naast elkaar lagen, samengevoegd. Deze bijzondere historie is nog steeds te zien. En ook Beckum heeft een eigen begraafplaats. Wanneer u meer wilt weten over een van deze rustplaatsen, kunt u gerust contact met mij opnemen.

Welke mogelijkheden zijn er?

De meeste families in Hengelo kiezen voor een particulier graf. U mag zelf een plek kiezen en bepalen wie hier begraven wordt. U koopt de grafrechten voor een bepaalde periode af en mag dit altijd verlengen voor een meerprijs. Wanneer er geen of weinig geld is, kan een algemeen graf uitkomst bieden. U betaalt dan geen grafrechten, maar u mag ook geen plek kiezen of bepalen wie in het graf begraven gaat worden. Verlengen is niet mogelijk. Na een vaste termijn wordt het graf geruimd. Op verzoek kan ik een particulier of algemeen graf regelen, evenals een kindergraf of islamitisch graf.

Nieuw: natuurbegraafplaats

Steeds vaker kiezen nabestaanden (of de overledene bij leven al) voor een natuurbegraafplaats. Hier mag zelf een plek worden gekozen, bijvoorbeeld in het bos of op de heide. Omdat de grafrechten eeuwig worden afgekozen, vindt ruiming van het graf niet plaats. Onderhoud is ook niet nodig. Nederland kent enkele natuurbegraafplaatsen, zoals Heidepol bij Arnhem, de Slangenburg bij Doetinchem en Hillig Meer bij Eext. Momenteel krijgt Overijssel een eerste natuurbegraafplaats, in Bentelo. Ik vertel u graag meer over de huidige stand van zaken. Neemt u hiervoor gerust contact op.

Wat zijn de kosten van een begrafenis?

Net als voor een crematie geldt dat u de kosten voor een begrafenis deels zelf in de hand heeft. Wordt het een grootse plechtigheid met veel gasten en luxe catering, dan zijn de kosten hoger dan bij een intiem afscheid en een plak cake. Wel zijn er een aantal zaken om rekening mee te houden:

  • Een uitvaart in het weekend is vaak duurder dan doordeweeks in verband met toeslagen.
  • U heeft altijd een aantal vaste kosten, bijvoorbeeld voor het opbaren, de laatste verzorging en mijn kosten als uitvaartverzorger.
  • Vaak is een begrafenis duurder dan een crematie, omdat u bijkomende kosten heeft voor de grafrechten en het grafmonument.

 

Ik ben zeer tevreden over de heer Sap. Hij heeft alles prima geregeld, met ons meegedacht, juiste toon in communicatie. Een erg prettige man! – mevrouw Lindner

Ik denk graag met u mee

Over de mogelijkheden van begraafplaatsen in Hengelo, Borne en omgeving ga ik graag met u in gesprek. Ook over de kosten van een begrafenis kan ik met u meedenken. In veel gevallen kan er geschoven worden met kostenposten, waardoor de familie altijd het afscheid krijgt dat ze graag wilden. Informeert u gerust naar wat er allemaal kan in uw regio. Ik help u graag.

 

Neem contact op om een begrafenis te regelen

Waarom Monuta Sap?

  • Alle rust voor uw keuzes
  • Persoonlijke uitvaart
  • Kennis van de regio
  • Altijd een vast aanspreekpunt
  • Betrokken door er écht te zijn

Werkgebied

Bentelo, Beckum, Hengelo Ov, Deurningen en Borne