Contact

Monuta Schiedam

Burg. Honnerlage Gretelaan 377
3118 BA
Schiedam

Veelgestelde vragen

Wat kost een uitvaart?

De kosten van een uitvaart kunnen sterk verschillen. De totale uitvaartkosten zijn namelijk helemaal afhankelijk van wat uw persoonlijke wensen zijn. Wilt u een mooie eenvoudige kist of een elegante kist van riet? Laat u muziek afspelen vanaf een cd of wilt u graag dat uw lievelingsnummer live gezongen wordt? Daarnaast heeft de keuze voor begraven of cremeren invloed op de uitvaartkosten. Een begrafenis is vaak duurder dan een crematie, omdat u te maken heeft met grafkosten. Lees meer op onze website over de kosten voor een begrafenis of de kosten voor een crematie.

Een onderdeel van de uitvaartkosten zijn vaak de basiskosten. Deze kosten gelden zowel voor een begrafenis als een crematie. Hierin zitten de diensten van de uitvaartverzorger, bezorging van de kist en de laatste verzorging van de overledene. Daarnaast heeft u te maken met de kosten voor bloemen, rouwvervoer en catering. Als een uitvaart in het weekend plaatsvindt, kunnen de uitvaartkosten hoger uitvallen, omdat er een weekendtoeslag wordt berekend. Deze weekendtoeslag geldt vaak voor meerdere onderdelen van de uitvaart. Bijvoorbeeld rouwvervoer en dragers die eventueel ingehuurd worden.

Wilt u meer weten over de mogelijkheden en de kosten van een uitvaart? Laat u dan op ideeën brengen door onze website. Daarnaast kunt u in ons Monuta Uitvaartontwerp zien wat er mogelijk is, bijvoorbeeld op het gebied van bloemen en muziek. En u kunt ook meteen uw uitvaartwensen kosteloos en vrijblijvend bij Monuta vastleggen.

Kan ik mijn uitvaartwensen van te voren vastleggen en kunt u mij daarbij ondersteunen?

Bij Monuta kunt u uw uitvaartwensen eenvoudig en gratis vastleggen. Ook als u ergens anders verzekerd bent. U kunt uw uitvaartwensen op verschillende manieren vastleggen. Met Monuta Uitvaartontwerp is het mogelijk uw keuzes tot in detail aan te geven. Dat kunt u doen door muziekfragmenten toe te voegen en foto's van bloemen, vervoer en kisten. U ziet uw uitvaartontwerp vervolgens terug in een filmpje. Als u wilt, stuurt u dit filmpje door naar familie en vrienden om hen op de hoogte te brengen van uw uitvaartwensen. Wilt u liever gewoon uw wensen opschrijven en online bewaren? Dan kunt u gebruik maken van ons online notitieblok . Hier kunt u zelf opschrijven wat uw uitvaartwensen zijn. De tekst wordt opgeslagen in uw eigen mijn Monuta-account. Wilt u uw uitvaartwensen aanpassen, dan logt u eenvoudigweg weer in en bewerkt u uw notities.

Wilt u uw uitvaartwensen liever op papier invullen en vastleggen? Dat kan uiteraard ook. We hebben hiervoor het formulier Monuta Uitvaartwens. Dit kunt u gratis bij ons aanvragen. Als u het ingevulde formulier weer naar ons opstuurt, krijgt u van ons een uitgewerkt overzicht terug. Uw uitvaartwensen staan dan vrijblijvend geregistreerd bij Monuta. Dat is handig, want hierdoor zijn de uitvaartwensen altijd beschikbaar. Ook als uw nabestaanden de papieren niet kunnen vinden. Wilt u graag een Monuta Uitvaartwensenformulier aanvragen? Dan is mogelijk via schiedam@monuta.nl of bel 010-426 76 78. Onze medewerkers helpen u graag!

Het vastleggen van uw uitvaartwensen met het Monuta Uitvaartontwerp, notitieblok en aanvraagformulier is kosteloos en vrijblijvend. Als u ideeën wilt opdoen voor uw uitvaartwensen, kijk dan ook eens naar de uitvaartontwerpen die andere bezoekers hebben gemaakt.

 

Is het uitvaartcentrum goed bereikbaar met het openbaar vervoer?

Het uitvaartcentrum van Monuta Schiedam is eenvoudig te bereiken met het openbaar vervoer. Neem de metro en stap uit bij halte Troelstralaan. Vervolgens bent u in 5 minuten lopen bij het uitvaartcentrum.