Uitvaart regelen regio Schiedam en omstreken

Uitvaart Schiedam
010 - 426 76 78 24/7 bereikbaar

Monuta Schiedam neemt u de zorg uit handen bij het regelen van een uitvaart in de plaatsen Schiedam, Maassluis, Vlaardingen, Maasland, Maasdijk of Hoek van Holland. Vandaag de dag kan en mag er veel. Schroom daarom ook niet om uw wensen kenbaar te maken. Voor ons is geen verzoek te veel, wij zijn er voor u. Ook als u niet of elders bent verzekerd.

 

Bel bij overlijden 010 - 426 76 78

Afspraak maken

Kennismaking met de uitvaartverzorger

Tijdens het eerste gesprek met de uitvaartverzorger van Monuta Schiedam staan we uitgebreid stil bij uw overleden dierbare. Wie was hij of zij? En is er bekend welke wensen hij of zij had voor de uitvaart? Hoeveel gasten zullen aanwezig zijn tijdens de uitvaartdienst? We zorgen ervoor dat de wensen worden waargemaakt, zodat u terugkijkt op het afscheid als de kroon op iemands leven. Tijdens het regelen van de uitvaart heeft u in principe 1 contactpersoon die de uitvaart bespreekt, regelt en uitvoert.

Draaiboek als leidraad

Tijdens het eerste gesprek is het belangrijk dat de locatie, de datum en het tijdstip voor het afscheid wordt bepaald. Deze informatie is nodig om de rouwkaart te kunnen versturen. Het is niet direct nodig om tot in detail te weten welke muziek u wilt draaien tijdens de dienst of welke toespraken worden gehouden. De medewerkers van Monuta Schiedam stellen op basis van de wensen van u en uw overleden dierbare een draaiboek op, wat als leidraad dient om de details van de uitvaart te regelen. U ziet hierin duidelijk wat er is afgesproken, wat al is geregeld en wat er nog gedaan dient te worden. In de dagen tot aan de uitvaart heeft u regelmatig contact met de uitvaartverzorger van Monuta Schiedam over de exacte invulling van het draaiboek.

Geen onverwachte kosten achteraf

U ontvangt binnen 24 uur na het eerste gesprek een kostenbegroting. Hierdoor krijgt u een duidelijk beeld van de kosten. Mogelijk kan de daadwerkelijke factuur anders uitvallen, denk bijvoorbeeld aan extra consumpties op de dag van de plechtigheid. Monuta Schiedam kan voor elk budget een uitvaart regelen. Ook als u niet of elders bent verzekerd kunt u bij ons terecht.

Ook uw gasten zijn belangrijk

Tijdens een uitvaart ontfermt de uitvaartverzorger zich vaak vooral over de nabestaanden. Maar ook uw gasten zijn belangrijk. Daarom zijn onze gastdames en –heren geschoold als hospitality medewerkers en hebben ze gastvrijheid hoog in het vaandel. Ze begeleiden uw gasten tijdens de gehele uitvaart. Vanaf het moment dat ze aankomen op de parkeerplaats, tot het aannemen van de jassen, het tekenen van het condoleanceregister, het plaatsnemen voor de dienst en het serveren van eten en drinken tijdens het condoleren achteraf. Ook als u kiest voor een andere locatie dan het uitvaartcentrum van Monuta Schiedam nemen we, als het is toegestaan, een hospitality medewerker mee.

Uitvaartwensen vooraf bespreken

Veel mensen weten niet dat ze tijdens hun leven met een uitvaartverzorger kunnen bespreken welke wensen ze hebben voor de uitvaart. De uitvaartverzorgers kennen de lokale mogelijkheden in de plaatsen Schiedam, Maassluis, Vlaardingen, Maasland, Maasdijk of Hoek van Holland en kunnen met u meedenken om de dienst persoonlijk te maken. Uw nabestaanden kunnen bij het gesprek aanwezig zijn. Het kan voor rust zorgen voor u en uw nabestaanden, als de wensen bekend zijn. Uw nabestaanden kunnen dan meer tijd besteden aan het rouwen.

Ook na de uitvaart zijn we er voor u

Monuta Schiedam heeft een nazorgconsulent in dienst. We vinden het belangrijk dat u na het afscheid niet in een gat terechtkomt. Hij gaat met u in gesprek en kijkt samen met u waar u hulp bij kunt gebruiken. Zo kan hij u bijvoorbeeld doorverwijzen naar rouwverwerkingssessies in de wijk, of naar een partij die u kan helpen bij het afwikkelen van praktische zaken, zoals de nalatenschap of hulp bij het ontruimen van de woning. Er kan eventueel ook bemiddeld worden bij geschillen in de familie. En kan hij u helpen bij het zoeken van een passend herinneringsproduct, zoals een urn of assieraad.

Keurmerk Uitvaartzorg 

Monuta Schiedam heeft het Keurmerk Uitvaartzorg en al onze uitvaartverzorgers zijn register uitvaartverzorger. Elk jaar controleert een onafhankelijke instelling of Monuta Schiedam nog aan de eisen van het keurmerk voldoet. Onze gastheren en -dames zijn geschoold als hospitality medewerkers. U merkt dit in aandacht en kwaliteit, maar niet in een hogere prijs.

Meer informatie over het regelen van een uitvaart?

Wilt u meer weten over de mogelijkheden bij het regelen van een uitvaart in Schiedam, Maassluis, Vlaardingen, Maasland, Maasdijk of Hoek van Holland? Neemt u gerust vrijblijvend contact met ons op via telefoonnummer 010 - 426 76 78. Bij een overlijden kunt u ons dag en nacht bereiken.

Neem contact op voor het regelen van een uitvaart

Waarom Monuta Schiedam?

  • Uw wensen staan voor ons centraal
  • Altijd een waardig afscheid, passend binnen uw budget
  • Altijd één vaste contactpersoon, voor, tijdens en na de uitvaart
  • Fraai gelegen uitvaartcentrum
  • Onze uitvaartverzorgers zijn oprecht betrokken

Werkgebied

Wateringen, Delft, Den Hoorn Zh, Schipluiden, Naaldwijk, De Lier, Monster, Poeldijk, s-Gravenzande en Schiedam