Actueel

Een waardig afscheid

Erkenning en waardering staan voorop bij onze dienstverlening. 

Monuta wil graag iets terugdoen voor hen die zich hebben ingezet in dienst van de vrede. Daarom zijn wij trotse partner van Veteranendag; een nationaal evenement waar heel Nederland meer dan 111.000 veteranen bedankt voor hun inzet, nu en in het verleden. Veteranendag vindt plaats op zaterdag 30 juni a.s. op het Malieveld in Den Haag.

Monuta Sepers verzorgt graag een waardig en stijlvol afscheid voor iedereen.

Vaderdag

Jaap en Jan. Beiden werden geboren aan het einde van de Tweede Wereldoorlog. Op 26 februari 1945. Over het leven van mijn vader kan ik veel vertellen. Ik zou bijvoorbeeld kunnen schrijven over zijn liefde voor het gezin of over zijn goede hart dat altijd openstaat voor een ander. Ik zou het echter fijn hebben gevonden om niet alleen over hem te schrijven, maar ook over zijn geliefde tweelingbroer Jaap. Uit verhalen weet ik dat ze sterk met elkaar verbonden waren, dat ze zelfs onafscheidelijk waren en dat er veel gelijkenissen waren. Zo woonden ze bijvoorbeeld, ieder met hun gezin, naast elkaar. Beiden op een boerderij, elkaar helpend daar waar het nodig was.

In liefdevolle herinnering

Net als in eerdere jaren, wil ik graag een moment stilstaan bij het jaar dat inmiddels bijna achter ons ligt. Ook in 2017 heb ik nabestaanden mogen begeleiden bij het afscheid nemen van hun geliefde. Geliefden die een hoge leeftijd mochten bereiken, maar ook geliefden die op jonge leeftijd werden weggenomen. Ik dank iedere familie voor het vertrouwen dat ze dit afgelopen jaar in mij gesteld hebben. Elke ontmoeting, alle bijzondere gesprekken: ze blijven mij bij.

Wat te doen bij overlijden?

Wanneer een dierbare overlijdt staat uw wereld even stil. Toch moet er in korte tijd veel geregeld worden. Weet u wat u als eerste moet doen bij een overlijden? Wij zetten het graag voor u op een rijtje.

 

Huisarts bellen

Het eerste wat er moet gebeuren na een overlijden thuis, is de huisarts bellen. De huisarts stelt vervolgens een verklaring van overlijden op. Wanneer een overlijden in een ziekenhuis of zorgcentrum plaatsvindt, zal het personeel een arts inschakelen.

 

Mark Sepers 12,5 jaar uitvaartverzorger

Al op jonge leeftijd weet Mark Sepers dat hij iets voor de maatschappij wil betekenen. Hij reageert op een vacature bij een uitvaartonderneming en leert er alle aspecten van het vak. ,,Mark is inmiddels 15 jaar werkzaam in de uitvaartbranche waarvan 12,5 jaar als uitvaartverzorger, deze tijd heeft hem echt gevormd”, vertelt zijn vrouw Annemarie. ,,Het vak past bij hem.”

Altijd positief en opgewekt!

Plotseling overleed voor mij een bijzondere man. Een aantal jaren geleden leerde ik hem kennen toen zijn geliefde vrouw stierf. Meneer zat in een rolstoel en woonde inmiddels in een verpleeghuis, omdat zorg thuis niet meer ging. Ik raak nog meer onder de indruk van deze bijzondere familie als ik foto’s van hun leven voorbij zie komen.

Tips om te herdenken met kinderen

Het overlijden van een (groot)ouder, broertje of zusje kan veel impact hebben op een kind. Er valt niet alleen iemand weg, maar kinderen zien ook het verdriet van volwassenen om hen heen. Herdenken kan voor kinderen een prettige manier zijn om met het verlies om te gaan. Maar hoe pakt u dat dan aan? Rouwdeskundige Leoniek van der Maarel geeft tips en advies. Wanneer u nog vragen heeft, kunt u gerust contact met ons opnemen.