De jas die mij het beste past.

Al op jonge leeftijd raakte ik geïntrigeerd door rouw en volgauto´s; bewonderde ik de uitvaartleider in jacquet en zijn hoge hoed. Toen al wist ik dat ik later in de uitvaartzorg wilde gaan werken. Het voelde als een roeping en toen het uiteindelijk zover was, deed ik ervaring op met alle aspecten binnen de uitvaartbranche. Inmiddels ben ik ruim 15 jaar werkzaam in de uitvaartzorg.

Ik zal nooit de allereerste keer vergeten dat ik een volgauto mocht besturen, om vervolgens de overstap te maken naar het chaufferen van de rouwauto. Niet veel later volgde het verzorgen en opbaren van de overledene. Ik denk dankbaar terug aan diegene die mij heeft laten kennis maken met alle facetten van het vak. Het heeft gemaakt dat ik goed op de hoogte ben van alle achtergronden en bijzonderheden die met de uitvaartbranche te maken hebben.

Als zoon van een ondernemer zit het ondernemerschap in mijn bloed. Ik heb altijd de wens gehad om deze stap zelf ook te maken en vijf jaar geleden bood Monuta mij deze kans. Ik kan alleen maar concluderen dat het ondernemerschap mij past als een op maat gemaakte jas. Ik kan als zelfstandig ondernemer mijn visie op de uitvaartzorg waarmaken. Een visie waarin waardigheid als één van de belangrijkste kernwaarden van mijn onderneming geldt. Mensen die mij persoonlijk kennen weten dat ik alles tot in de puntjes geregeld wil hebben en niets aan het toeval overlaat. Daarbij vind ik het als ondernemer van belang om altijd kritisch naar mezelf en naar mijn ondernemerschap te blijven kijken: waar sta ik voor en wat wil ik betekenen voor die ander. Zo is ook betrouwbaarheid een essentiële kernwaarde binnen mijn onderneming: afspraak is altijd afspraak.  

Tot op de dag van vandaag ben ik gelukkig met het ondernemerschap en met mijn rol als uitvaartleider. Ik voel me thuis in de uitvaartzorg, omdat ik van betekenis kan zijn voor een ander en hem of haar kan ontzorgen in een moeilijke en vaak kwetsbare periode in het leven. De gehele organisatie van elke uitvaart vraagt veel van mij en van mijn omgeving. Niet alleen op het gebied van beschikbaarheid, maar ook op het gebied van omgaan met en verwerken van emoties van nabestaanden. Toch kan ik  na een werkdag altijd dankbaar terugkijken op de vele bijzondere ontmoetingen en verhalen van nabestaanden. Verhalen en ontmoetingen die mij altijd zullen bijblijven.