Crematie regelen Elburg, Oldebroek en Hattem

Bij het regelen van een crematie kunt u kiezen uit diverse crematoria in de regio. Wanneer u uit Elburg, Oldebroek of Hattem komt, wordt er meestal gekozen voor Crematorium Kranenburg in Zwolle. Dit crematorium ligt in een prachtige, bosrijke omgeving aan de rand van Zwolle. Maar u kunt ook gebruik maken van Crematorium Heidehof in Apeldoorn/Ugchelen of het Yardenhuis in Lelystad.

Ruime aula voor afscheidsdiensten

De dienst in het crematorium is naar eigen wens in te vullen. Bijvoorbeeld met een religieuze insteek, waarbij u gebruik kunt maken van het orgel. Het is ook mogelijk om muziek van een cd af te spelen of om livemuziek te verzorgen. In de moderne aula zijn ruim 150 zitplaatsen en er is ruimte voor 450 gasten. U kunt de aula aankleden zoals u dat wenst.

Cateringmogelijkheden

Na de uitvaart is het vaak heel fijn om nog even na te praten en herinneringen op te halen. Het crematorium biedt uitgebreide cateringmogelijkheden. Het traditionele plakje cake bij de koffie, maar ook een high tea behoren tot de mogelijkheden. Het kan ook wat uitgebreider met een broodje of een borrel met bittergarnituur.

Na de crematie

In principe vindt de daadwerkelijke crematie vrijwel direct na de dienst plaats. Na het cremeren is het crematorium volgens de wet verplicht om de as minimaal een maand te bewaren. Dit wordt ook wel de wettelijke bezinningsperiode genoemd. Als nabestaande kunt u in de tussentijd bepalen wat u met de as wilt gaan doen. U ontvangt ongeveer 2 tot 3 weken na de crematie een informatiepakket van het crematorium met de vraag wat u doen wilt met de as. Mogelijkheden zijn het verstrooien van de as of het bijzetten van de as in een graf of in een columbarium (urnenmuur met nissen). U kunt hiervoor direct contact opnemen met het crematorium, maar ik kan u ook hierbij helpen.

Mark heeft ons door die periode geleid en aan de hand genomen op zo'n wijze dat het leek of hij één van ons was. De zorg die hij bood en de aandacht die hij gaf, aan ieder familielid, was ongekend. Ook op de crematie was hij degene, die de zaak, tot in detail toe, harmonieus regelde.” - Follie Hengeveld

Urn of assieraad

Nadat de kosten van de crematie betaald zijn, heeft u misschien vanuit de polis een restantbedrag over. Een mooie besteding van dit bedrag kan een urn of een assieraad zijn. Met een urn bewaart u de as thuis of op een door u gekozen plek. Een assieraad kunt u altijd dichtbij u dragen. In de online winkel van Monuta, Uitvaartwinkel.nl, zijn diverse opties voor urnen en assieraden in verschillende prijsklassen te vinden. Eventueel kunnen meerdere nabestaanden in een urn of assieraad een beetje as bewaren van de overledene.

“We kunnen niet anders dan vol lof over jou zijn hoe jij alles geregeld en begeleid hebt, waardoor wij kunnen terugkijken op een waardig en mooi afscheid van mama.” - Marianne van 't IJssel

De kosten van een crematie in de regio Elburg, Oldebroek en Hattem

De kosten voor een crematie in Elburg, Oldebroek en Hattem zijn afhankelijk van uw wensen. Ik help u om een crematie te regelen in de regio van Elburg, Oldebroek en Hattem , die past binnen uw budget. Binnen 24 uur ontvangt u van mij een overzichtelijke kostenbegroting.

Wat kan ik voor u doen?

Ik denk graag met u mee over de diverse opties voor asbestemming of de kosten van een crematie. Heeft u behoefte aan meer informatie of een persoonlijk gesprek? Neem dan gerust geheel vrijblijvend contact met mij op.

Waarom Monuta Sepers?

  • Waardige en stijlvolle begeleiding
  • Aandacht voor persoonlijke wensen
  • Met respect voor religie en tradities
  • Deskundig en betrokken
  • Oog voor detail

Werkgebied

Hattem, Elburg, t Harde, Doornspijk, Wezep, Hattemerbroek, t Loo Oldebroek, Oldebroek, Oosterwolde Gld