Reactie toevoegen

Bij rouwdrukwerk kunt u denken aan rouwkaarten of rouwadvertenties. We merken dat rouwkaarten steeds persoonlijker worden. En dat rouwadvertenties minder vaak worden geplaatst.

Rouwkaarten

Vroeger waren rouwkaarten vooral standaard en waren de mogelijkheden beperkt. Omdat ze redelijk snel na het overlijden worden verzonden, was er vroeger weinig ruimte om de kaart persoonlijk te maken. Met de komst van de computer en vooral de kleurenprinter is het nu eenvoudig om in korte tijd een kaart te maken die wat zegt over de overledene. Waar vroeger de keuze was uit een grijs of een zwart randje is tegenwoordig kleur heel normaal.

Zowel de standaard kaartencollectie als de persoonlijke kaart behoren tot de mogelijkheden.

Rouwadvertentie

Naast de rouwkaart kiezen nabestaanden soms voor het plaatsen van een advertentie. Net als de kaart kan ook de advertentie persoonlijk worden gemaakt door het gebruik van kleur of een afbeelding.

Het is verstandig om na te denken over het nut van een advertentie. De kosten van een rouwadvertentie zijn gekoppeld aan de oplage van de krant. Hoe groter het verspreidingsgebied, hoe duurder de advertentie.

De prijzen van een rouwadvertentie worden berekend aan de hand van de kolombreedte en de lengte van de advertentie in millimeters. Een advertentie in het lokale huis-aan-huisblad begint vanaf € 150,00. Voor een landelijke krant als De Telegraaf, NRC of Volkskrant kan het oplopen tot € 2000,00 voor een normale advertentie. Kleurgebruik of een andere kolombreedte doen de prijs nog verder oplopen.

Wilt u meer informatie over rouwdrukwerk? Bel ons gerust vrijblijvend op 06 - 49 59 66 44.