Begrafenis

Nog steeds wordt veel gekozen voor een begrafenis. Nabestaanden houden zo een plek om terecht te kunnen. Een begrafenis heeft vaak hogere kosten dan een crematie. U betaalt bij een begrafenis grafrechten. Deze kosten zijn per woonplaats anders. Ook de grafsteen kan veel geld kosten. De begraafplaatsen in Putten, Nijkerk, Hoevelaken en Bunschoten-Spakenburg hebben verschillende soorten graven. U kunt kiezen uit algemene graven, huurgraven en koopgraven.

Particulier graf, een eigen plek

Een particulier graf heeft een persoonlijk karakter. Het is een eigen plek waar nabestaanden nog lang terecht kunnen. U kunt een graf huren voor 10, 20, 30, 40, 50, 60 of 70 jaar. Daarna kunt u het recht verlengen met 10 of 20 jaar.

Bekijk wat de grafkosten zijn in PuttenNijkerkHoevelaken en  Bunschoten-Spakenburg

Algemene graven

De begraafplaats bepaalt wie er in een algemeen graf worden begraven. En hoeveel personen er worden begraven. Een algemeen graf wordt meestal na 10 jaar geruimd. Deze periode kan op de begraafplaatsen niet worden verlengd. Er zijn niet veel mogelijkheden voor het plaatsen van een grafsteen. Ook kunnen beperkt bloemen en planten worden geplaatst. Voor een algemeen graf betaalt u geen grafrecht. U betaalt alleen de kosten van het begraven zelf. De kosten variëren van € 700 tot € 1200.

Natuurbegraafplaats Heidepol, geen onderhoud en eeuwig grafrecht

Een natuurgraf kan tussen de bomen liggen of in de heide. Vaak ziet u niet direct dat uw op een begraafplaats bent. De graven gaan uiteindelijk op in de omgeving. Een natuurgraf hoeft u niet te onderhouden. U koopt het grafrecht vaak voor eeuwig af. Zo hoeven nabestaanden zich geen zorgen te maken over het verlengen van het grafrecht. De kosten voor het begraven beginnen bij € 3500. U kunt de exacte locatie van een graf altijd terugvinden via GPS coördinaten. In elk graf kunnen ook drie vergankelijke asbussen worden geplaatst.

Neem contact op

Waarom Monuta Sjaardema?

  • Kent alle tradities in uitvaartzorg
  • Heeft 18 jaar ervaring
  • Voor alle geloofsovertuigingen
  • Tijd en aandacht voor u en uw wensen
  • Voor iedereen, met en zonder verzekering

Werkgebied

Bunschoten Spakenburg, Nijkerk Gld, Nijkerkerveen, Hoevelaken, Putten