Veel belangstelling voor Advies- en Taxatiedag Monuta

Terneuzen – Meer dan 100 bezoekers bezochten afgelopen zaterdag de gratis Advies- en Taxatiedag bij Monuta in Terneuzen. De taxateurs voerden meer dan 50 taxaties uit: vazen, klokken, serviesgoed, maar ook postzegels en munten en schilderijen werden beoordeeld. Er werd geen Rembrandt of van Gogh ontdekt, maar er waren wel verrassingen.

Tevreden over opkomst

Uitvaartverzorgers Arjen Gernaert en Nicoline Hoogendoorn van Monuta in Terneuzen zijn erg tevreden over het resultaat: “Wat een mooie opkomst! Hier hadden we niet op durven hopen. We hebben vele bijzondere voorwerpen de revue zien passeren.

Informatieve dag

“Bezoekers leerden niet alleen meer over hun kostbaarheden, maar konden ook informatie krijgen bij onze standhouders. Wij merkten dat mensen vaak vragen hadden over nalatenschap en bezittingen. Hoe moeten ze dit allemaal goed regelen? Tijdens de Advies- en Taxatiedag konden ze antwoord krijgen op hun vragen. Het was zo’n succes dat we nu al nadenken over een volgende editie!”

Positieve reacties

Ook bezoekers zijn enthousiast. “Alles was enorm goed georganiseerd. Onze klok bleek helaas niet veel waard, maar we hebben wel veel geleerd over de herkomst ervan. Het is fijn om te ervaren dat het Monuta uitvaartcentrum/ crematorium op deze manier toegankelijk is, nu eens  zonder de ondertoon van verdriet, maar iet leuks want ook dit is een onderdeel van het leven.

Succesvolle samenwerking

Monuta organiseerde de Advies- en Taxatiedag met de naam Tussen nu en nalatenschap. Dit is een samenwerking met Goudwisselkantoor en standhouders, zoals Axent Notarissen en Cordatis Woorddienstbegeleiding.