Actueel

5 manieren om te besparen op grafkosten

Vergelijken van grafkosten is niet het eerste waar u aan denkt wanneer een dierbare overleden is. Toch kan dit de moeite waard zijn. De grafkosten en onderhoudskosten voor een graf verschillen sterk per gemeente. Daarover kunt u alles lezen in het grafkostenonderzoek van Monuta. Ook hebben we een aantal bespaartips voor u op een rij gezet.

Kerkelijke begraafplaatsen goedkoper

Uitreiking troostkoffers Allerzorg

Monuta vindt het belangrijk dat kinderen en jongeren op een juiste manier worden ondersteund na een overlijden. Daarom ontwikkelde zij de troostkoffer. De troostkoffer biedt praktische handvatten om met een kind of jongere in gesprek te gaan. Op deze manier helpen zij bij de verliesverwerking. Er is een troostkoffer voor jonge kinderen en een koffer voor jongeren. De inhoud van de koffers is afgestemd op de verschillende leeftijden.

'Samen tijdens de laatste rit'

De bladeren dwarrelen op de grond. Oranje, rood en geel zorgen voor een warme gloed. Het pad naar het huis van mevrouw Stevens is keurig schoongeveegd. De hele familie heeft zich verzameld. Klaar om samen de dag van oma te bespreken.

De familie wil naar de begraafplaats in het geboortedorp waar opa ook ligt, op zo’n drie kwartier rijden. ‘Hoeveel volgauto’s hebben we nodig voor de lange rit, meneer Terol?’. Ik kijk naar de grote groep kinderen en kleinkinderen. Het zijn er zeker 26. Nee, auto’s zijn voor deze familie niet handig.