Recensies

Perfect inlevingsvermogen

Half juni is mijn moeder overleden. We hebben direct contact gezocht met Monuta/Gerwin Toebes, die in no-time op de stoep stond. Alles werd snel, adequaat en met een gezonde dosis nuchterheid geregeld, precies zoals mijn broer en ik dat wilden. De dagen daarna tot en met de uitvaart was het contact uiterst plezierig en to-the-point. Al onze wensen zijn uitstekend ingevuld. Een groot compliment voor Gerwin.

Heel erg bedankt voor jouw professionaliteit

Op 26 juli 2017 heeft Gerwin Toebes de hele uitvaart van onze vader - Fransicus van Buëren - helemaal perfect geregeld. Ondanks het verdriet kunnen wij - en dan spreek ik mede namens mijn moeder, mijn zus, mijn broers, mijn zwager, schoonzussen en klein- en achterkleinkinderen - terugkijken op een bijzondere uitvaart. Gerwin heeft aan alles gedacht tot in de kleine details. Ook zaken waar we zelf helemaal niet aan dachten, ook financieel heeft hij met onze moeder meegedacht. Ook het respect wat hij heeft, zijn vriendelijkheid en zijn professionaliteit. Heel hartelijk dank!

Hartelijk dank voor de goede zorgen!

Na de enorme schok door het plotselinge overlijden van mijn zus Mieke van Dorp, was het een troost samen te werken met Gerwin, die werkelijk op alle punten ervoor heeft gezorgd dat wij als familie eervol afscheid hebben kunnen nemen. Een paar punten die mij persoonlijk zjjn opgevallen: - de rust en professionaliteit die Gerwin uitsraalde bij alle gesprekken en discussies over details; - de ervaring die boekdelen spreekt; - het respect waarmee Gerwin een ieder behandelde; -het geduld! - het afscheid van Mieke in de opbaarruimte en vandaar naar de rouwwagen; - de verbindingen (teksten) tussen sprekers/muziek die Gerwin maakte tijdens de uitvaartdienst; - het duidelijk aangeven dat de dienst is afgelopen en het leiden van de aanwezigen langs de kist; - de afwikkeling na het vertrek van alle aanwezigen ( opname van de plechtigheid, linten mee in een doosje, verzameling van spulletjes en kaarten). En tot slot de stijlvolle kleding van Gerwin en zijn medewerkers. Hartelijk dank Gerwin voor de waardige uitvaart van mijn onvergetelijke zus.

Stijlvol, zorgvuldig en een fantastische samenwerking

Na het overlijden van mijn vader heb ik Gerwin gebeld die een paar uur later voor een eerste gesprek kwam. Geen idee wat ons te wachten stond! Al snel werd duidelijk dat Gerwin weet wat er in mensen omgaat na het verlies van een dierbare en hij wist ons kalm en overtuigend gerust te stellen. Van ons werden slechts een paar dingen verwacht en hij zou de rest regelen. En zo is het ook gegaan! Bij de voorbereidingen konden we met alle vragen bij Gerwin terecht. Een bijzonder prettige samenwerking in een moeilijke periode. Natuurljk was er verdriet maar dankzij de optimistische houding van Gerwin geen somberheid. Bij de uitvaart zelf was ik bijzonder gecharmeerd van de stijl en waardigheid waarmee alles zich voltrok. Alles was PERFECT geregeld. Heel speciaal was dat Gerwin's laatste woorden richting mijn vader "Goede reis" in het Maleis waren, ter ere van het feit dat mijn vader daar was geboren en zijn jeugd had doorgebracht. Nogmaals enorm bedankt Gerwin!

...

De heer Gerwin Toebes heeft alles heel goed, met veel aandacht en liefde gedaan.

Aanbevolen

Wij bevelen Monuta Toebes aan. Wij zijn erg tevreden, hebben geen punten wat juist beter kan. Het was helemaal naar onze wens. Wil jullie hiervoor nog bedanken.

Open en toegankelijk

Gerwin, Langs deze wijze willen wij jou nogmaals bedanken voor de wijze waarop jij de uitvaart van mijn vader hebt verzorgd. Jij voelde prima aan hoe moeizaam sommige relaties zijn en hebt ervoor gezorgd dat een ieder de ruimte kreeg om op zijn of haar manier afscheid te mogen nemen. Het was een waardige, nette uitvaart, waarbij je rekening hebt gehouden met de situatie. Daarnaast hebben wij de open en toegankelijke manier van benadering als prettig ervaren. Nogmaals dank, Erik en Sheila

Een jaar na het overlijden van mijn vader Arie Wittebrood.

Gerwin, Een jaar na het overlijden van mijn moeders echtgenoot, onze vader en opa; worden wij verrast door het opsturen van een kaart met een prachtig gedicht je. Ook dit maal getuigd dit van betrokkenheid, respect en warmte. Op deze wijze een blijk van nazorg. Het is echt heel erg mooi en sterkt ons in deze tijd. Dankjewel Gerwin!! Natuurlijk hopen we dat het nog heel lang duurt, liever helemaal niet nodig is om van je diensten gebruik te maken. Maar zeker is dat we je weten te vinden. Vriendelijke Groet, Marijke de Roos-Wittebrood.

We hielden er een goed gevoel aan over

de heer Gerwin Toebes heeft ons zeer goed begeleid en ons enorm gesteund in het gehele proces dit heeft ons een goed gevoel gegeven.

Alles werd super geregeld door Gerwin

Wij zijn heel erg tevreden over hoe Gerwin Toebes de begrafenis en het afscheid van mijn vader heeft geregeld! Gerwin was echt een grote steun en heeft ons bij alles heel goed geholpen. Gerwin heeft zelfs z'n vakantie wat verkort om gelijk na de euthanasie alles dezelfde avond nog in werking te zetten, zoals het regelen van een mooie kist, het gelijk netjes opbaren van mijn vader, de keuze van een mooie kaart etc. Gerwin heeft ons echt een grote zorg ontnomen. Ook voor mijn moeder was hij een grote steun en echt een lieverd! Wij kijken nu terug op een heel mooi afscheid en hebben er een mooie herinnering bij. Alles is precies verlopen zoals we het ons vooraf hadden voorgesteld/ hadden 'gehoopt'. Nogmaals hartelijk bedankt, Gerwin!