Actueel

Tilburg in Dialoog: een nacht in het crematorium/uitvaartcentrum

Een begraafplaats, crematorium en uitvaartcentrum zijn plekken waar de meeste mensen eigenlijk liever niet komen. Laat staan dat we er zouden willen blijven slapen. Maar waarom eigenlijk niet? Tijdens de 10e editie van de Week van de Dialoog in Tilburg bieden wij u de unieke mogelijkheid om samen met de andere deelnemers te overnachten in het crematorium en uitvaartcentrum.

Monuta (Tom van Dijk) Helpt!

Monuta heeft als missie ‘voor iedereen een afscheid met een goed gevoel’. Monuta Helpt sluit hierop aan door lokale initiatieven en projecten te steunen die een positieve bijdrage leveren aan de fase voor, tijdens en na het afscheid van een dierbare. Vandaag mocht ik namens Monuta Helpt twee cheques uitreiken en zo een bijdrage leveren aan de realisatie van twee zogenaamde Troostbomen.

Worstenbroodjes en Krentenwegge

Afscheid nemen kan op verschillende manieren. In Nederland mag en kan veel. Nabestaanden kiezen daarom steeds vaker voor persoonlijker afscheid. Kiest u bijvoorbeeld voor een thuisopbaring of in het uitvaartcentrum? En wordt het koffie met cake of een luxe high tea? Persoonlijke voorkeuren zorgen ervoor dat elk afscheid uniek is. Maar hoe bepalend zijn regionale gebruiken voor het afscheid?

Open dag bij compleet vernieuwd uitvaartcentrum van Monuta Tom van Dijk

TILBURG - In januari van dit jaar maakte Monuta Tilburg en franchisenemer Monuta Tom van Dijk reeds bekend dat zij samen verder zouden gaan als één uitvaartonderneming voor Tilburg en de omliggende dorpen: Monuta Tom van Dijk BV. Sinds 1 mei j.l. is dit een feit. Daarnaast is de afgelopen maanden hard gewerkt om het bekende uitvaartcentrum van Monuta gelegen naast het crematorium in Tilburg, zowel van binnen als van buiten, in een geheel nieuw jasje te steken.

5 manieren om te besparen op grafkosten

Vergelijken van grafkosten is niet het eerste waar u aan denkt wanneer een dierbare overleden is. Toch kan dit de moeite waard zijn. De grafkosten en onderhoudskosten voor een graf verschillen sterk per gemeente. Daarover kunt u alles lezen in het grafkostenonderzoek van Monuta. Ook hebben we een aantal bespaartips voor u op een rij gezet.

Kerkelijke begraafplaatsen goedkoper

Persoonlijk en betaalbaar afscheid nemen

Afscheid nemen kan op verschillende manieren. Maar wat kost een uitvaart eigenlijk? Eén op de drie Nederlanders heeft geen idee wat een uitvaart kost, of schat de helft van de kosten lager in, stelde budgetvoorlichter Nibud onlangs vast. U kunt natuurlijk kiezen voor een grootse uitvaart op een landgoed met luxe hapjes. Maar u kunt ook gaan voor een intieme plechtigheid in uw eigen woonkamer of tuin. Wij denken hierover graag met u mee, ook over de kosten. 

Monuta Tilburg en Monuta Tom van Dijk worden één bedrijf

Tilburg, 11 januari 2018– Monuta Tilburg en franchisenemer Monuta Tom van Dijk hebben het voornemen om vanaf 1 maart samen één bedrijf voor Tilburg en de omliggende dorpen te vormen: Monuta Tom van Dijk B.V. “Een mooie vorm om nog intensiever samen te werken en voortaan met één duidelijk en herkenbaar gezicht in de regio naar buiten te treden”, vertelt Tom van Dijk, die eindverantwoordelijke wordt van de nieuwe bv en tegelijkertijd uitvaartverzorger blijft.