Actueel

Een intiem en waardig afscheid in deze moeilijke tijd...

Zaterdag 14 maart zat ik met een gezin rond de tafel waarvan de echtgenoot en vader onverwacht en snel was overleden. We bespraken zijn leven en hoe we vorm zouden kunnen geven aan een bij hem passende afscheidsviering. Een paar dagen later waren daar ineens de noodzakelijke beperkingen vanwege corona. Maximaal 30 mensen bij het rouwbezoek en op de uitvaart, geen condoleance na afloop... Het gezin was ten einde raad. Hoe konden ze op deze manier nog goed en waardig afscheid nemen van hun echtgenoot en vader?

Meer dan alleen een uitvaart

Een bijzonder afscheid. Je kunt je er op voorbereiden. De uitvaartverzorgers van Monuta staan dag en nacht voor je klaar. Ook als iemand niet of elders verzekerd was. Maar wat zijn de eerste stappen die je zelf neemt na een overlijden van een dierbare en wat kan de uitvaartverzorger betekenen? We zetten het op een rij. 

Oproep: Zou u uw eigen uitvaart willen bijwonen?

Je eigen uitvaart bijwonen… Het klinkt wellicht als een grap, maar het kan echt en is bovenal serieus bedoeld. Zondag 8 maart vindt bij de Hilvaria Studio’s in Hilvarenbeek namelijk een heuse 'Uitvaartbeleving' plaats onder de noemer ‘Het kan ook anders’. Daarbij worden drie verschillende uitvaarten ‘in scene’ gezet om de bezoekers te laten zien én ervaren wat er tegenwoordig zoal mogelijk is op uitvaartgebied.

Geert Kimpen toont bezieling tijdens drukbezochte lezing

Woensdagavond 25 september verzorgde bestsellerauteur en spreker Geert Kimpen zijn nieuwe lezing 'De TomTom van je ziel' in een goedgevuld Grand Café Ode aan de Karel Boddenweg 7 in Tilburg. Geert was hier op uitnodiging van ons en medeorganisator Crematorium Tilburg.

Zo'n 150 bezoekers doken samen met Geert in de diepe wijsheden van het oude India en lieten zich meeslepen door zijn inspirerende verhalen, gedrenkt in mystiek, wijsheid en inzichten, maar ook in een bad van relativering, humor en herkenbare situaties.

Geen traditionele uitvaart... maar een viering van het leven?

Bij een uitvaart denken de meeste mensen aan een samenkomst in een kerk of aula van het crematorium. Het gezin zit voorin op de eerste bank. Een aantal familieleden, collega’s en/of vrienden vertellen enkele anekdotes, of over wat voor persoon de overledene voor hen was. En dat afgewisseld met een paar muziekstukken, terwijl op het scherm voorin enkele foto’s voorbij komen.