Dialooggesprekken 'Leven met de dood'

De dood is een gevoelig onderwerp, want niets raakt ons zo en maakt zoveel los. Tegelijkertijd vinden we het vaak erg moeilijk om met anderen over de dood of iemand’s overlijden te praten. Om dit gevoelige onderwerp toch bespreekbaar te maken, organiseren Monuta Tom van Dijk en Crematorium Tilburg ook dit jaar weer, op zondagmiddag 10 november, dialooggesprekken over ‘Leven met de dood’. 

Wat zijn jouw gedachten over de dood? Geloof je dat er nog ‘iets’ is na de dood of geldt voor jou ‘dood is dood’? En welke invloed heeft dit op je leven nu en op hoe je omgaat met het (mogelijk) overlijden van een dierbare?

Tijdens een dialooggesprek ga je met 6 tot 8 andere deelnemers in gesprek. Of je jong of oud bent, al eens iemand dierbaars in je omgeving hebt verloren of niet, iedereen is van harte welkom om deel te nemen een van de dialooggesprekken. Hierbij staat het delen van eigen gedachten of ervaringen en het zonder oordeel naar elkaar luisteren voorop.

De dialooggeprekken worden geleid door Ineke van Pelt, de Tilburgse filosofe en auteur, en Rob van Tilburg, ritueelbegeleider bij afscheid bij Monuta Tom van Dijk. Zij hanteren hierbij de methodiek van ‘Nederland in Dialoog’.

Gratis plaats(en) reserveren

De dialooggesprekken 'Leven met de dood' worden gehouden bij Andante Café, Karel Boddenweg 5 in Tilburg. Deze beginnen exact om 13:00 uur (ontvangst vanaf 12:00 uur met koffie/thee) en duren tot ca. 16:00 uur. Deelname aan een dialooggesprek en koffie/thee zijn gratis. Het aantal plaatsen is echter beperkt. Daarom verzoeken wij je om je tijdig vooraf aan te melden, door een e-mail te sturen aan: info@monutatomvandijk.nl of te bellen met (013) 822 65 27.