Filmvertoning ’T is goed zo' – Op weg naar een waardige dood

Woensdag 16 januari 2019 organiseren Monuta Tom van Dijk en Crematorium Tilburg i.s.m. FilmMoment de filmvertoning van ‘T is goed zo’ inclusief een nagesprek met de familie van Eelco en documentairemaker Jesse van Venrooij bij Grand Café Ode, Karel Boddenweg 7 in Tilburg.

Eelco kiest voor de dood en krijgt vrijdag 23 november 2016 op 38-jarige leeftijd euthanasie. Hoe zien de laatste momenten er uit van een man die er voor kiest om uit het leven te stappen, via de voordeur; middels euthanasie omdat hij psychisch ondraaglijk en uitzichtloos lijdt en het leven moe is?

Het was Eelco's wens om zijn laatste fase in beeld te laten brengen maar ook om daarna te laten zien hoe het zijn nabestaanden vergaat. Het resultaat is ‘T is goed zo’, een intieme, maar ook confronterende film, over vriendschap en het loslaten van mensen die je liefhebt, maar ook over Eelco’s missie om taboes te doorbreken en psychisch lijden en de dood als uitzonderlijke oplossing meer bespreekbaar te maken in de samenleving. In de film zien we een groot contrast tussen Eelco die in de media zijn mannetje staat, zelfverzekerd overkomt en daar tegenover de meest kwetsbare relaties in zijn leven en het afscheid nemen van zijn familie en allerliefste vriendin.

Eelco's laatste missie

De Tilburgse documentaire- en filmmaker Jesse van Venrooij kreeg van Eelco het vertrouwen om een mooi en eerlijk verhaal te vertellen over Eelco’s laatste missie. Dat wilde Jesse met alle waardigheid en respect voor hem doen, “de andere kant” laten zien, omdat ook Jesse denkt dat het belangrijk is dat we ruimdenkend en genuanceerd naar euthanasie kijken in onze samenleving.

Napraten over de filmvertoning

Na afloop van de filmvertoning is er een nagesprek met Monique, de moeder van Eelco, en documentairemaker Jesse van Venrooij.

Aanvang: 19:30 uur (ontvangst vanaf 19:00 uur). Verwachte eindtijd: 21:15 uur (mogelijkheid tot informeel napraten tot 22:00 uur)

Gratis toegang, aanmelden wel gewenst

Monuta Tom van Dijk zorgt op deze avond voor de koffie en thee. De toegang voor de film is gratis, wel vragen we u om u vooraf per e-mail aan te melden via rvantilburg@monuta.nl

Datum: woensdag 16 januari

Locatie: Grand Café Ode, Karel Boddenweg 7, Tilburg

Aanvang: 19:30 uur (ontvangst vanaf 19:00 uur)

Verwachte eindtijd: 21:15 uur (mogelijkheid tot informeel napraten tot 22:00 uur)

 

'T IS GOED ZO - OFFICIELE TRAILER NL from FilmMoment on Vimeo.