Lezing 'Als iemand dood gaat, eindigt de liefde niet...'

Als een dierbare overlijdt, krijg je na een tijdje weleens te horen: “tijd heelt alle wonden”, “je moet het accepteren” of “geef het een plekje, verwerk het”. Mensen om je heen willen je troosten, maar weten vaak niet welke woorden ze moeten gebruiken. 

Heidi van den Hout weet uit eigen ervaring hoe moeilijk het leven is na een groot verlies en zal daarom nooit het woord ‘accepteren’ of ‘het een plekje geven’ gebruiken. Haar eerste grote liefde overleed op 37-jarige leeftijd, nadat hij de laatste drie weken van zijn leven in quarantaine verbleef. Vervolgens moest Heidi verder mét hun dochtertje van nog maar 10 maanden oud. Maar hoe doe je dat? Hoe ga je om met zo’n groot verlies en kun je dat integreren in je leven? En hoe neem je afscheid als je niet nabij kan zijn? 

Leren omgaan met verlies

“Ik zeg altijd: er is geen kookboek met recepten hoe daarmee om te gaan. Er zijn geen protocollen voor, maar meer weten over omgaan met verlies kan een enorm verschil maken in kwaliteit van leven” aldus Heidi. Op deze interactieve avond zal Heidi u daarom vertellen hoe zij dit grote verlies integreert in haar leven.

Tijd heelt geen wonden, mensen helen wonden

Dat rouwen keihard werken is, weet Heidi als geen ander. Manu Keirse, degene door wie zij is geïnspireerd, noemt dat met een mooi woord “rouwarbeid”. In de loop der jaren heeft Heidi zich steeds meer gespecialiseerd in hoe individuen en organisaties omgaan met verlies en verandering. Inmiddels werkt zij als coach, verliesbegeleider, spreker, adviseur én heeft zij haar eigen bedrijf: Bron van Betekenis.

Gratis plaats(en) reserveren

De lezing ‘Als iemand doodgaat dan eindigt de liefde niet…’ wordt woensdag 14 oktober gehouden bij Grand Café Ode van Crematorium Tilburg, gelegen naast het uitvaartcentrum van Monuta Tom van Dijk, aan de Karel Boddenweg 7 in Tilburg.

De lezing begint om 19:30 uur (ontvangst vanaf 19:00 uur). Voorafgaand kunt u vanaf 18:30 uur op hetzelfde adres ook ons recentelijk geheel gerestylede uitvaartcentrum bezichtigen. Wij geven u graag een rondleiding langs de 24-uurs familiekamers, verzorgingsruimtes, spreekkamers en zelfs een heuse loungeruimte met bar.

Na afloop van de lezing is er gelegenheid tot napraten met Heidi en met elkaar.

Toegang en thee/koffie zijn gratis, maar het aantal plaatsen beperkt. U kunt één of meerdere plaats(en) reserveren door een e-mail te sturen aan info@monutatomvandijk.nl of te bellen met 013-822 65 27.