Monuta helpt... kinderen en jongeren bij wie iemand is doodgegaan

Onlangs mocht Tom namens 'Monuta Helpt’ een cheque van maar liefst EUR 2.250 overhandigen aan Paul de Kok van Achter de Regenboog, een stichting die zich inzet voor kinderen en jongeren in Nederland die een vader, moeder, broertje of zusje verliezen door de dood.

Met het geschonken geldbedrag kan Achter de Regenboog ook minder draagkrachtige gezinnen de mogelijkheid bieden om aan een lotgenotenweekend begin april en terugkomdag (voor 13 gezinnen en ongeveer 24 kinderen) in de regio Zuid deel te nemen. Tijdens een gezinsweekend wordt een op maat gemaakt programma aangeboden passend bij de leeftijd en levensfase van elk kind, waarin alle aspecten van rouw en verlies aan bod komen. Uit eerdere weekenden is gebleken hoe steunend deze vorm van voorlichting over rouw in combinatie met het delen van ervaringen met lotgenoten voor de deelnemers kan zijn.

Monuta Helpt’ ondersteunt lokale initiatieven en projecten die een positieve bijdrage leveren aan de fase voor, tijdens en na het afscheid van een dierbare.  Wilt u zelf een donatie aanvragen voor een project in Tilburg of omgeving? Neem dan contact met ons op via e-mail: info@monutatomvandijk.nl of telefonisch: (013) 822 65 27.