Rondleiding natuurbegraafplaats De Utrecht

Steeds meer mensen kiezen voor een laatste rustplaats in de natuur. Nederland telt inmiddels dan ook 16 natuurbegraafplaatsen, waaronder De Utrecht in Esbeek (gemeente Hilvarenbeek). Wie er weleens is geweest, ziet nabestaanden wandelend door een prachtig natuurgebied, maar geen grafstenen  of –monumenten. Dus, wat is een natuurbegraafplaats nu eigenlijk precies? 

In navolging van de thema-avond 'Natuurbegraven' op woensdag 13 februari bieden wij u zondag 3 maart graag de mogelijkheid om natuurbegraafplaats De Utrecht zelf te bezoeken en deel te nemen aan een rondleiding (van 14:00 tot 15:30 uur) verzorgd door oprichter en directeur van natuurbegraafplaats De Utrecht: Joyce Sengers. De natuurbegraafplaats is voorzien van rolstoelvriendelijke paden. Voor mensen die slecht ter been zijn, is er bovendien een elektrische boscar beschikbaar. 

Deelname aan de rondleiding is gratis. Wel vragen wij u om u vooraf aan te melden door een email te sturen aan: info@monutatomvandijk.nl of te bellen met (013) 822 65 27.

Bekijk ook onderstaand filmpje waarin Tom vertelt over zijn kijk op natuurbegraven en ervaringen met natuurbegraafplaats De Utrecht: