Begrafenis regelen

013-822 65 27 24/7 bereikbaar

Bij de keuze voor begraven, geven mensen vaak aan dat ze het fijn vinden om na de uitvaart een plek te hebben om naar toe te gaan. Zo kunnen zij bij de overledene zijn en herinneringen ophalen. Vaak is het ook een plek om even tot rust te komen. Wel liggen de kosten van een begrafenis meestal hoger dan de kosten voor een crematie, omdat de kosten van een graf vaak hoger zijn.

Een passende locatie voor de afscheidsviering 

Vroeger vond de plechtigheid voorafgaand aan een begrafenis standaard plaats in de kerk of een uitvaartcentrum. Tegenwoordig worden steeds meer uitvaartdiensten ook op andere locaties gehouden. In de aula van het crematorium in Tilburg, Diessen, Oosterhout of elders, een zaal in het theater of een restaurant, en zelfs thuis binnen of in de tuin kun je een afscheidsviering houden. De keuze van locatie is vooral afhankelijk van de gewenste sfeer en de grootte van het gezelschap dat u verwacht en van het beschikbare budget. Wij bespreken graag de verschillende opties met u.

Dienst in een kerk

Monuta Tom van Dijk kan in alle kerken in Tilburg, Berkel-Enschot, Udenhout, Oisterwijk, Hilvarenbeek, Goirle of elders een begrafenis regelen. Hieronder geven we u een aantal suggesties:

 • Tilburg heeft vele kerken. Bekende kerken zoals de Heikese kerk en de Broekhovense kerk, maar ook minder bekende. Wij zijn bekend met alle kerken behorende tot de parochie van De Goede Herder en parochie Peerke Donders.
 • In Berkel-Enschot maken we vaak gebruik van de Sint Caeciliakerk en de Sint Wilibrorduskerk.
 • Denk ook aan de Sint Lambertuskerk in Udenhout met het mooie tongewelf.
 • In Oisterwijk kiest men vaak voor de in het groen gelegen Sint-Petrus’-Bandenkerk, maar de in het centrum gelegen H. Joanneskerk en het Protestants kerkje in de Kerkstraat, ook voor een niet-religieuze dienst, zijn eveneens goede opties.
 • In Moergestel vindt u de Sint Jans Onthoofding Kerk aan het grote plein in het dorpscentrum.
 • In Hilvarenbeek en Gilze is de Sint-Petrus’-Bandenkerk een veel gekozen uitvaartlocatie.
 • Woonde de overledene in Goirle? Dan wordt vaak gekozen voor de St. Jan.

Tom, nogmaals dank voor al je goede zorgen. We hebben jullie als heel prettig ervaren in deze moeilijke periode van rouw na het overlijden van mijn vader Sjaak van de Wouw. Het was net alsof ons het verdriet werd afgepakt en verminderd door jullie grote inzet en belangstelling. We weten dat dat je werk is, maar alsnog is het zo van harte gegaan dat we het voelden. Veel complimenten voor jou en ook voor je team.”

– Sjaak van de Wouw

Voor iedereen een unieke begrafenis 

Iedereen kan ongeacht zijn/haar religie op een begraafplaats begraven worden. Katholieke of protestantse begraafplaatsen zijn vaak verbonden aan een kerk of parochie. Alleen kerk- of parochieleden kunnen hier dan begraven worden. Op sommige begraafplaatsen zijn katholieke, protestantse of islamitische delen. Zonder religie kunt u altijd begraven worden op een algemene begraafplaats.

In opkomst: een begrafenis in de natuur

Een laatste eeuwige rustplaats midden in de vrije natuur? Het is een wens die steeds meer mensen koesteren. Met natuurbegraven bedoelen we zowel het begraven van het lichaam van een overledene als van zijn of haar as. Beiden worden op een natuurlijk wijze teruggegeven aan de natuur. U en/of uw nabestaanden kiezen zelf een natuurbegraafplaats en een mooie plek uit. Onder een statige oude boom, of juist in een open veld. U kunt een plek op de natuurbegraafplaats zelfs al bij leven reserveren.

In de omgeving kunnen wij een begrafenis regelen in de natuur bij de volgende natuurbegraafplaatsen: ‘De Utrecht’ in Esbeek in de gemeente Hilvarenbeek,  ‘De Hoevens’ in Alphen en ‘Bos van de Heilige Geest’ in Oost-/West-/Middelbeers.

Wilt u meer weten? 

Kijk eens rond op onze website en bel of mail ons gerust als u vrijblijvend een persoonlijk gesprek wilt over onze werkwijze en de mogelijkheden voor een begrafenis. Bij een overlijden kunt u ons 24 uur per dag bereiken op 013 - 822 65 27.

Neem contact op om een begrafenis te regelen

Waarom Monuta Tom van Dijk?

 • Ieder mens is voor ons bijzonder en verdient een uniek afscheid
 • Alle rust en ruimte om keuzes te maken
 • De afspraken die we met u maken zijn duidelijk en transparant
 • Altijd één vaste contactpersoon, voor, tijdens en na de uitvaart
 • Een eigen, geheel vernieuwd uitvaartcentrum (naast crematorium)

Werkgebied

Tilburg, Berkel-Enschot, Udenhout, Biezenmortel, Haaren, Oisterwijk, Heukelom, Moergestel, Biest-Houtakker, Haghorst, Diessen, Baarschot, Esbeek, Hilvarenbeek, Baarle-Nassau, Alphen, Gilze, Rijen, Molenschot, Hulten, Riel en Goirle.