Begrafenis regelen

Bij de keuze voor begraven, geven mensen vaak aan dat ze het fijn vinden om na de uitvaart een plek te hebben om naar toe te gaan. Zo kunnen zij bij de overledene zijn en herinneringen ophalen. Vaak is het ook een plek om even tot rust te komen. Wel liggen de kosten van een begrafenis meestal hoger dan de kosten voor een crematie, omdat de kosten van een graf vaak hoger zijn.

Een passende locatie voor de afscheidsviering 

Vroeger vond de plechtigheid voorafgaand aan een begrafenis standaard plaats in de kerk. Tegenwoordig worden steeds meer uitvaartdiensten ook op andere locaties gehouden. In de aula van het crematorium in Tilburg, Diessen, Oosterhout of elders, een zaal in het theater of een restaurant, en zelfs thuis binnen of in de tuin kun je een afscheidsviering houden. De keuze van locatie is vooral afhankelijk van de gewenste sfeer en de grootte van het gezelschap dat u verwacht en van het beschikbare budget. Wij bespreken graag de verschillende opties met u.

Dienst in een kerk

Monuta Tom van Dijk kan in alle kerken in Tilburg, Goirle, Oisterwijk, Hilvarenbeek, Udenhout, Berkel-Enschot of elders een begrafenis regelen. Hieronder geven we u een aantal suggesties:

 • In Oisterwijk kiest men vaak voor de in het groen gelegen Sint-Petrus’-Bandenkerk, maar ook de in het centrum gelegen H.Joanneskerk en het Protestants kerkje in de Kerkstraat, ook voor een niet-religieuze dienst, zijn goede opties.

 • Denk ook aan de Sint Lambertuskerk in Udenhout met het mooie tongewelf.
 • In Berkel-Enschot maken we vaak gebruik van de Sint Caeciliakerk en de Sint Wilibrorduskerk.
 • Woonde de overledene in Goirle? Dan wordt vaak gekozen voor de St. Jan.
 • In Moergestel vindt u de Sint Jans Onthoofding Kerk aan het grote plein in het dorpscentrum.
 • Ook in Hilvarenbeek is de Sint-Petrus’-Bandenkerk een veel gekozen uitvaartlocatie.
 • Tilburg heeft vele kerken. Vaak maken wij gebruik van de Sint Lucaskerk en de Heikese kerk.

Een week geleden zaten we bijeen met een heel verhaal, nu is alles achter de rug. Ik kreeg van vele mensen mooie woorden en complimenten over de afscheidsdienst van pa.

"mooie dienst"/ "warm afscheid"/ "persoonlijke aandacht"/ "prachtig vormgegeven rituelen" Ik kijk terug op een mooie herinnering aan de dienst. Al was het schrijven van mijn stukje een aardige klus, het heeft me zeker geholpen mijn gedachten, gevoelens, te ordenen en het verdriet nu een plaatsje te kunnen gaan geven. Dank jullie voor niet alleen de professionele begeleiding, maar vooral de warme en persoonlijke aandacht voor ons en pa." – Debora Witlox

Voor iedereen een unieke begrafenis 

Iedereen kan ongeacht zijn/haar religie op een begraafplaats begraven worden. Katholieke of protestantse begraafplaatsen zijn vaak verbonden aan een kerk of parochie. Alleen kerk- of parochieleden kunnen hier dan begraven worden. Op sommige begraafplaatsen zijn katholieke, protestantse of islamitische delen. Zonder religie kunt u altijd begraven worden op een algemene begraafplaats.

In opkomst: een begrafenis in de natuur

Een laatste eeuwige rustplaats midden in de vrije natuur? Het is een wens die steeds meer mensen koesteren. Met natuurbegraven bedoelen we zowel het begraven van het lichaam van een overledene als van zijn of haar as. Beiden worden op een natuurlijk wijze teruggegeven aan de natuur. U en/of uw nabestaanden kiezen zelf een natuurbegraafplaats en een mooie plek uit. Onder een statige oude boom, of juist in een open veld. U kunt een plek op de natuurbegraafplaats zelfs al bij leven reserveren.

In de omgeving kunnen wij een begrafenis regelen in de natuur bij de volgende natuurbegraafplaatsen: ‘De Utrecht’ in Esbeek in de gemeente Hilvarenbeek,  ‘De Hoevens’ in Alphen en ‘Bos van de Heilige Geest’ in Oost-/West-/Middelbeers.

Wilt u meer weten? 

Kijk eens rond op onze website en bel of mail ons gerust als u vrijblijvend een persoonlijk gesprek wilt over onze werkwijze en de mogelijkheden voor een begrafenis. Bij een overlijden kunt u ons 24 uur per dag bereiken op 013 - 822 65 27.

Neem contact op om een begrafenis te regelen

Waarom Monuta Tom van Dijk?

 • Ieder mens is bijzonder en verdient een uniek afscheid
 • Een uitvaart kan ook anders, wij laten u zien hoe
 • U krijgt alle rust en ruimte om keuzes te maken
 • Zo kunt u in lengte van dagen terugkijken met een goed gevoel
 • Ook als u niet of elders verzekerd bent

Werkgebied

Tilburg, Goirle, Riel, Hilvarenbeek, Esbeek, Biest-Houtakker, Diessen, Baarschot en Haghorst, Moergestel, Heukelom, Oisterwijk, Udenhout en Berkel-Enschot.