De afscheidsviering

013-822 65 27 24/7 bereikbaar

Monuta staat voor ‘mors janua vitae’, Latijns voor ‘de dood is de poort naar het leven’. Tijdens een afscheidsviering nemen we ook niet alleen afscheid van iemand, maar vieren we als het ware ook zijn of haar leven. Wie was uw echtgenoot of echtgenote, vader of moeder, broer of zus? Wat maakte hem of haar zo bijzonder? En wat heeft hij of zij voor u betekend? De antwoorden op deze vragen vormen de bouwstenen voor een persoonlijke afscheidsviering. Omdat ieder mens bijzonder is en een uniek afscheid verdient.

Onbegrensde mogelijkheden

Vroeger vond een uitvaartdienst standaard plaats in de kerk. Zo’n dienst bestond uit een aantal vaste rituelen en werd voorgegaan door een pastor. Tegenwoordig betreft zo’n 60% van alle uitvaarten een crematie. Dit, samen met de ontkerkelijking, leidt ertoe dat steeds meer uitvaartdiensten op andere locaties plaats vinden. Meestal in de aula van een crematorium, maar ook een oude kapel, een industrieel pand, het theater en zelfs buiten in een tuin of in de natuur behoort tot de mogelijkheden. Ook de dienst zelf kan volledig op maat gemaakt worden. Hiervoor wordt vaak gebruik gemaakt van de diensten van een professionele ritueelbegeleider.

Ritueel begeleiden bij afscheid

Als uitvaartverzorgers plannen en regelen wij de gehele uitvaart, van rouwbrieven tot koffietafel of borrel, op een manier die bij uw dierbare past. Een ritueelbegeleider helpt u vervolgens om vorm en inhoud te geven aan een unieke en persoonlijke afscheidsviering. Samen zoekt u naar de juiste woorden, beelden, rituelen en muziek die recht doen aan wie uw dierbare was. Zo viert u als het ware het leven van de overledene. Daarbij is ruimte voor een lach en een traan. Ook als u al duidelijke ideeën heeft over de inhoud van het afscheid, kan een ritueelbegeleider u helpen door extra diepgang aan de viering te geven en er een mooi geheel van te maken. Bovendien fungeert de ritueelbegeleider als spreker tijdens de afscheidsviering.

Monuta Tom van Dijk werkt nauw samen met diverse ritueelbegeleiders en funerair sprekers. Zo kunnen wij u verzekeren van een passende en professionele begeleiding bij het voorbereiden, samenstellen en uitvoeren van de afscheidsviering. 

Beste Rob en Tom. Vandaag een bijzonder dag! Vorig jaar, precies op deze dag, hebben jullie op een fantastische manier, vol passie en betrokkenheid, ondersteuning gegeven aan het afscheid van mijn moeder, Nell Stoop-Jansens. En vandaag hebben we afscheid genomen van haar jongste broer Gerard Jansens. Dat maakt de dag wel heel bijzonder. Beide vieringen zijn door jullie organisatie verzorgd. Daarvoor dank, want het is gewoon top. En dan helemaal wanneer we thuiskomen van de crematie van haar broer en dan handgeschreven kaarten krijgen van de uitvaartverzorgers ter nagedachtenis van het afscheid van mijn moeder, een jaar geleden. Dank daarvoor! Bewondering voor hoe jullie invulling geven aan het mooie werk wat jullie doen.”

- Jan Stoop

Meer weten? 

Kijk eens rond op onze website en bel of mail ons gerust als u vrijblijvend een persoonlijk gesprek wilt over onze werkwijze en de mogelijkheden voor een persoonlijke afscheidsviering. Bij een overlijden kunt u ons 24 uur per dag bereiken op 013 - 822 65 27.

Neem contact op voor een persoonlijke afscheidsviering

Waarom Monuta Tom van Dijk?

  • Ieder mens is voor ons bijzonder en verdient een uniek afscheid
  • Alle rust en ruimte om keuzes te maken
  • De afspraken die we met u maken zijn duidelijk en transparant
  • Altijd één vaste contactpersoon, voor, tijdens en na de uitvaart
  • Een eigen, geheel vernieuwd uitvaartcentrum (naast crematorium)

Werkgebied

Tilburg, Berkel-Enschot, Udenhout, Biezenmortel, Haaren, Oisterwijk, Heukelom, Moergestel, Biest-Houtakker, Haghorst, Diessen, Baarschot, Esbeek, Hilvarenbeek, Baarle-Nassau, Alphen, Gilze, Rijen, Molenschot, Hulten, Riel en Goirle.