Keuze uitvaartcentrum

Goed afscheid nemen is heel belangrijk, ook in de dagen voorafgaand aan de uitvaart. Dit gebeurt vanaf het moment dat de overledene is opgebaard. Voor de opbaring van uw dierbare maken wij gebruik van het uitvaartcentrum van Monuta aan de Karel Boddenweg in Tilburg of een ander uitvaartcentrum in Tilburg, Goirle, Oisterwijk, Hilvarenbeek, Udenhout, Berkel-Enschot of elders in de regio. U kiest de locatie die u het meest geschikt of prettig vindt. Wanneer u ons tijdig laat weten wanneer u de overledene wilt bezoeken, maken wij dit voor u mogelijk.

Thuis opbaren 

Steeds vaker zie wij dat nabestaanden hun dierbare thuis, in vertrouwde omgeving, willen opbaren. Een thuisopbaring biedt u namelijk de gelegenheid om op uw eigen manier en in eigen tempo afscheid te nemen. Hierdoor wordt het afscheid vaak als meer persoonlijk ervaren. Wij bespreken graag de mogelijkheden hiervoor met u.

Een eigen familiekamer bij het uitvaartcentrum? 

Als u thuis niet kunt of wilt opbaren, is wellicht een familiekamer in het uitvaartcentrum van Monuta een optie. Zo’n eigen kamer heeft een huiselijke sfeer die u in een moeilijke tijd toch een gevoel van warmte geeft. Bovendien krijgt u van ons een sleutel waarmee u op elk gewenst moment uw dierbare kunt bezoeken, zo vaak en zo lang als u dat zelf wilt. U bent de enige die toegang heeft tot de kamer, die u op een persoonlijke manier kunt inrichten, bijvoorbeeld door er foto’s of andere persoonlijke spullen te plaatsen. Bovendien zijn alle faciliteiten die u nodig heeft aanwezig, zoals een pantry (voor koffie, thee en frisdrank), een toilet en een cd-speler om de door u gewenste muziek af te spelen.

Alles op één locatie 

Het uitvaartcentrum van Monuta aan de Karel Boddenweg in Tilburg ligt naast het crematorium en nabij een begraafplaats. Bij een crematie kunt u met een verrijdbare baar vanaf het uitvaartcentrum via de begraafplaats naar het crematorium lopen. Dat bespaart u het inhuren van een rouwauto. Voor een begrafenis kunt u de dienst voorafgaand houden in de aula van het uitvaartcentrum en aansluitend naar de begraafplaats lopen. Ook de condoleance na afloop van begrafenis of crematie kunt u bij het uitvaartcentrum van Monuta houden. Het grote voordeel hiervan is dat u niet bent gebonden aan de strakke tijden die een crematorium wel hanteert. Zo kunt in alle rust napraten met uw gasten.  

De persoonlijke aandacht en de mogelijkheid om 24 uur per dag op iemand van Monuta terug te kunnen vallen met al je vragen en/of onduidelijkheden... Alle medewerkers stonden steeds voor ons klaar, niets was te veel!!" – Mevrouw de Kroon-Ramler

Wilt u meer weten? 

Kijk eens rond op onze website en bel of mail ons gerust als u vrijblijvend een persoonlijk gesprek wilt over onze werkwijze en de mogelijkheden voor een opbaring. Bij een overlijden kunt u ons 24 uur per dag bereiken op 013 - 822 65 27.

Neem contact op over de mogelijkheden voor opbaring

Waarom Monuta Tom van Dijk?

  • Ieder mens is bijzonder en verdient een uniek afscheid
  • Een uitvaart kan ook anders, wij laten u zien hoe
  • U krijgt alle rust en ruimte om keuzes te maken
  • Zo kunt u in lengte van dagen terugkijken met een goed gevoel
  • Ook als u niet of elders verzekerd bent

Werkgebied

Tilburg, Goirle, Riel, Hilvarenbeek, Esbeek, Biest-Houtakker, Diessen, Baarschot en Haghorst, Moergestel, Heukelom, Oisterwijk, Udenhout en Berkel-Enschot.