Welkom bij ons uitvaartcentrum in Tilburg

013 - 822 65 27 24/7 bereikbaar

Alle ruimte om goed afscheid te nemen

Niemand komt graag in een uitvaartcentrum. Doorgaans betekent dit namelijk dat u afscheid moet nemen van iemand die u dierbaar was. Wij zijn echter van mening dat, als het dan toch zo is, een bezoek maar beter zo aangenaam mogelijk kan zijn. Daar is ons recentelijk geheel vernieuwde uitvaartcentrum aan de Karel Boddenweg 7 (naast het crematorium) in Tilburg dan ook geheel op ingericht.

Deze video geeft u alvast een eerste indruk van ons uitvaartcentrum. Wilt u graag de sfeer van ons uitvaartcentrum zelf een keer ervaren? Ook dat kan. Op werkdagen kunt u tussen 8:30 en 17:00 uur zonder afspraak bij ons terecht. Wij geven u graag vrijblijvend een rondleiding.

Centrale ontmoetingsruimte

De sfeervolle centrale ontmoetingsruimte is de ruimte waar u ons uitvaartcentrum binnenkomt. Hier kunt u voorafgaand, tijdens of na het bezoeken van uw overleden dierbare of bij de laatste verzorging even rustig zitten en een kop koffie, thee of iets fris drinken, of deze meenemen naar uw eigen 24-uurs familiekamer en daar opdrinken.

Gezamenlijke keuken

Hoe vaak ‘vergeten’ nabestaanden in de hectische en emotionele dagen tussen een overlijden en de uitvaart niet om even wat te eten? In de keuken van ons uitvaartcentrum bent u van harte uitgenodigd om aan tafel aan te schuiven en maken wij graag een broodje met een kop soep voor u.

Sfeervolle afscheidsruimtes

Goed afscheid nemen is heel belangrijk, juist in de laatste dagen voorafgaand aan de uitvaart. Het zijn namelijk de laatste momenten dat u uw dierbare nog kunt zien en aanraken. In ons uitvaartcentrum kunt u op uw manier en in uw eigen tempo afscheid nemen.  Hiervoor beschikken wij over vier afscheidsruimtes. Drie daarvan zijn zogenaamde ‘24-uurs familiekamers’. Hier kunt u zo vaak en zo lang als u zelf wilt bij uw overleden dierbare zijn.

Thuis opbaren of in een 24-uurs familiekamer

Steeds vaker zien wij dat nabestaanden hun dierbare thuis, in vertrouwde omgeving, willen opbaren. Hierdoor wordt het afscheid vaak als meer persoonlijk ervaren.

 

Bijna alsof u thuis bent

Indien u thuis niet kunt of wilt opbaren, is een 24-uurs familiekamer in ons uitvaartcentrum een goed alternatief. Een 24-uurs familiekamer biedt u namelijk alle privacy en ademt, net zoals ons gehele uitvaartcentrum, een huiselijke sfeer die u in een moeilijke tijd toch een gevoel van warmte geeft. Omdat u een week lang als enige deze kamer gebruikt, kunt u deze persoonlijker maken en er bijvoorbeeld foto’s of andere spulletjes neerzetten die voor u of uw overleden dierbare belangrijk zijn of waren. Op de aanwezige muziekinstallatie speelt u uw favoriete muziek af vanaf CD en USB, of via Spotify met bluetooth vanaf uw mobiele telefoon. In de centrale ontvangstruimte bereidt u met één druk op de knop van het koffieautomaat als een ware barista de heerlijkste koffie, espresso, cappuccino, latte macchiato, of een kop thee naar keuze. Of u neemt juist iets fris om te drinken uit de koelkast.

Een loungeruimte om even te ontspannen

Als u even rustig samen of met iemand van ons wilt praten, hebben wij op de eerste verdieping van ons uitvaartcentrum twee spreekkamers, maar ook een loungeruimte met een heuse bar, statafels en Chesterfield banken ingericht. Voor mensen die moeilijk of slecht ter been zijn is er een traplift beschikbaar om boven te komen.

Inspirerende lezingen en workshops

Eens per maand organiseren we in de loungeruimte een lezing of workshop over het thema ‘leven met de dood’. Geen presentaties met veel toeters en bellen, maar een interactieve avond voor een select aantal mensen met alle ruimte om vragen te stellen. Houd onze website en onze Facebookpagina in de gaten voor de agenda.

Afscheid nemen...het kan ook anders

Wilt u geen afscheidsdienst en/of condoleance met veel mensen erbij, maar liever een afscheid in een kleine, intieme setting? Ook dat kan in ons uitvaartcentrum. Onze uitvaartverzorgers bespreken graag de mogelijkheden met u.

Alles dichtbij elkaar

Het uitvaartcentrum van Monuta Tom van Dijk bevindt zich aan de Karel Boddenweg 7 in Tilburg, naast het crematorium en nabij Centrale Begraafplaats West. Hierdoor kunnen we bij een crematie met een verrijdbare baar vanaf het uitvaartcentrum, via de begraafplaats, naar het crematorium toe lopen. Dit hoeft natuurlijk niet, maar het bespaart u wel het inhuren van een rouwauto.

 

Voor een begrafenis kunt u voorafgaand een dienst houden in één van de aula’s van het crematorium en aansluitend naar de begraafplaats lopen. Ook de condoleance na afloop van de begrafenis of crematie kunt u bij het crematorium houden. Zo hoeven u en uw gasten zich niet telkens te verplaatsen.

 

Heeft u de voorkeur voor een ander uitvaartcentrum in Tilburg, Oisterwijk, Hilvarenbeek, Goirle of elders in de regio? Ook dan regelen wij voor u dat u daar terecht kunt. Belangrijk is dat u de locatie kiest die het best bij u past

 

Contact opnemen