Mijn naam is Bas de Esch. Ik ben geboren in 1977. Samen met mijn vriendin Tessel, zoontje Beau en poes Snoes woon ik in Eerde (Meierijstad).

Kwaliteit boven kwantiteit

Sinds 2014 ben ik uitvaartverzorger en uitvaartleider. Aanvankelijk bij een uitvaartonderneming in Oss en omgeving, daarna bij een organisatie waarvoor ik als uitvaartverzorger en uitvaartleider gewerkt heb in de provincies Limburg, Noord-Brabant en Gelderland.

In maart 2018 heb ik de overstap gemaakt naar Monuta Tom van Dijk. Een uitvaartonderneming die alom goed bekend staat vanwege hun betrokkenheid en integriteit, waar kwaliteit boven kwantiteit gaat en de wensen van nabestaanden centraal staan. Voor mij een relevante combinatie om dit fascinerende vak te mogen uitoefenen en reden voor mij om me aan te sluiten bij deze prachtige onderneming.

Met een goed gevoel terugkijken op het afscheid

Samen met Tom, Ingrid, Joke en mijn collega’s van het uitvaartcentrum hoop ik nabestaanden in Tilburg en omgeving een bijzonder en waardig afscheid te kunnen bieden. Het afscheid zelf en de organisatie daarvan is een proces van dagenlang, uren onderling schakelen, om alles vakkundig, adequaat en tijdig tot in de puntjes verzorgd en geregeld te hebben. Sinds 2019 ben ik in het bezit van het Vakdiploma Uitvaartzorg uitgegeven door Stichting Vakexamens Uitvaartzorg (Stivu).

In mijn vrije tijd luister ik graag naar muziek, speel ik gitaar en drums en vind ik het leuk om met fotografie bezig te zijn. Wat ik ook leuk vind om te doen is gastspreker zijn bij Uitvaartmuseum ‘Tot Zover’ in Amsterdam. Hiervoor mag ik kinderen op basisscholen in Noord-Brabant vertellen over mijn boeiende en niet-alledaagse beroep. 

Het grootste compliment dat ik als uitvaartverzorger kan krijgen, is wanneer nabestaanden na afloop van de uitvaart aangeven ondanks het verdriet en gemis met een goed gevoel terug te kijken op het afscheid.

Bedankt voor de goede zorgen, warme en persoonlijke begeleiding. Alles perfect geregeld! PS. Bas, bedankt voor je begeleiding. Je gaf ons een goed gevoel.” 

- Harrie de Vrije