Mijn naam is Rob van Tilburg. Ik ben trotse vader van 3 kinderen (Anouck, Daan en Jasmijn), geboren in Tilburg (1971) en woonachtig in hartje centrum van dezelfde stad.

Inhoud en vorm geven aan het afscheid

De eerste 15 jaar van mijn loopbaan heb ik als marketing manager/directeur in het bedrijfsleven gewerkt. Totdat ik merkte dat ik wat anders wilde: werk met meer diepgang. In 2013 kwam ik in aanraking met de uitvaartbranche en ben ik de opleiding tot ritueelbegeleider bij Het Moment in Amersfoort gaan volgen. Sinds december van datzelfde jaar werk ik als ritueelbegeleider bij afscheid en begeleid ik nabestaanden bij het inhoud en vorm geven aan een persoonlijk, waardig en warm afscheid. Eerst als zelfstandig ondernemer voor alle grote uitvaartbedrijven in Noord-Brabant en sinds 2018 in dienst van en exclusief voor Monuta Tom van Dijk.

Met een lach en een traan

Ik ervaar het als een hele eer om nabestaanden in de kwetsbare periode na het verlies van een dierbare te mogen begeleiden. Dat gaat vaak gepaard met een lach en een traan. Nabestaanden nemen namelijk niet alleen afscheid van hun dierbare, maar vieren als het ware tegelijk zijn of haar leven. Vandaar ook dat ik het meestal een ‘afscheidsviering’ noem.

De waardering die ik na afloop als ritueelbegeleider krijg van zowel de familie als de aanwezigen bij de afscheidsviering, maakt het werk zo enorm dankbaar.

Warm en persoonlijk

Het grootste compliment dat ik kan krijgen is, wanneer een bezoeker na afloop van de viering vraagt of ik familie ben van de overledene, omdat het zo warm en persoonlijk was. Het krijgen van een compliment is overigens niet alleen fijn voor mij, maar vooral voor de familie. Het was namelijk het laatste wat zij voor hun dierbare konden doen en het compliment geeft aan dat ze het goed gedaan hebben.

“Het was heel fijn dat juist Tom van Dijk en Rob van Tilburg de afscheidsviering samen met ons een mooie invulling hebben gegeven. Communicatie over alles was heel goed. En de dag zelf: de juiste toon, de juiste warme sfeer mee helpen creëren! Wij kijken terug op een bijzondere en mooie afscheidsviering, mede door hun persoonlijke en professionele inzet!”

Ans Lampe-Mens