Mijn naam is Tom van Dijk. Ik ben in 1962 geboren in Breda en vader van drie kinderen: Evelien, Babet en Joris.

Iets betekenen voor mensen 

Ik heb een verpleegkundige achtergrond en, na een tussenstap in de internationale sales, een bewuste overstap gemaakt naar het vak van begrafenisondernemer. Ik miste in mijn werk dat ik werkelijk iets kon betekenen voor mensen. Uit eigen ervaring weet ik dat na een overlijden veel door de nabestaanden geregeld moet worden. Als uitvaartverzorger kan ik hen in deze emotionele periode van afscheid zorg uit handen nemen. Hierdoor kan het ook een mooie periode zijn, waar je nog lang met een goed gevoel op terug kijkt. Ik beschouw het zelf als het mooiste compliment wanneer mensen zeggen dat ik voor hen echt onderdeel van de familie geworden ben.

Thuis in Tilburg en omgeving

In juni 2013 ben ik vanuit Oisterwijk als uitvaartondernemer en franchisenemer van Monuta van start gegaan, voor een deel van Tilburg en dorpen en gemeenten zoals Goirle, Hilvarenbeek, Udenhout en Berkel-Enschot. Sinds maart 2018 is ons werkgebied uitgebreid tot geheel Tilburg en zijn ook Baarle-Nassau, Alphen en Gilze hieraan toegevoegd. Daarnaast ben ik eindverantwoordelijke geworden voor het uitvaartcentrum van Monuta aan de Karel Boddenweg 7 in Tilburg (gelegen naast het crematorium). Het uitvaartcentrum hebben we onlangs in een geheel nieuw jasje gestoken om nabestaanden nog beter te kunnen ontvangen en alle tijd en ruimte te bieden om op hun manier afscheid te nemen.

Als rasechte Brabander ken ik Tilburg al mijn hele leven. Ik voel mij hier helemaal thuis. Vanuit ons appartement aan de Spoorlaan heb ik een prachtig uitzicht over het gehele gebied waar ik als uitvaartverzorger werkzaam ben.​

Tom, allereerst en vooral bedankt voor het mooie afscheid van ons pap. Mede dankzij u is het gelukt om ons pap een waardig afscheid te geven. Ook de onverwachte grote opkomst is probleemloos opgelost door u. I.v.m. de storm een auto geregeld, zodat de bloemen niet weg zouden waaien. Super fijn! Heb een erg goed gevoel mede dankzij u. Tom, bedankt! Ons pap zou trots geweest zijn!” 

- Anita en Frans