Uitvaart regelen in Enschede, Oldenzaal of Haaksbergen

Monuta Tymon Stamborg kan een uitvaart regelen voor iedereen. Ongeacht achtergrond, cultuur of geloof. En ook als u elders of niet bent verzekerd kunt u bij ons terecht. Openheid, eerlijkheid en transparantie vinden wij erg belangrijk. Vanaf het eerste gesprek tot en met de nazorg.

Eerste kennismaking

Na het overlijden kom ik bij u langs om kennis te maken. Een eerste gesprek is nooit hetzelfde. Soms heeft iemand lang in een ziekenhuis gelegen, of juist nog altijd op zichzelf gewoond. Samen met u kijk ik hoe we de uitvaart kunnen regelen. Ik zal voorbeelden aandragen, maar de keuze is aan u. Ik heb boeken bij me met voorbeelden van bloemen en kisten. Ook zal ik de mogelijkheden voor een uitvaartcentrum of andere locatie in Enschede, Haaksbergen of Oldenzaal voor het opbaren en de dienst voorleggen. Ik zal u nooit in een bepaalde richting proberen te sturen. De keuzes moeten voor u goed voelen.

Duidelijk overzicht van de afspraken

Monuta Tymon Stamborg staat voor transparantie en openheid. Daarom leggen we samen vast wat we hebben afgesproken. En ontvangt u altijd een kostenbegroting. Zo komt u niet voor verrassingen achteraf te staan. Natuurlijk kunt u afspraken nog aanpassen. Het kan lastig zijn om in korte tijd veel keuzes te maken. Mij gaat het erom dat u het gevoel houdt dat u de juiste keuzes heeft gemaakt. Ik help u daar graag bij.

Rouwvervoer

Vroeger zagen we bij elke uitvaart de standaard zwarte rouwauto. Tegenwoordig is er gelukkig veel meer mogelijk. U kunt het vervoer kiezen dat bij u en de overledene past. Was hij of zij gek op paarden? Denk dan eens aan een paardenkoets. Wilt u graag samen met uw familie bij de overledene blijven tijdens het vervoer? Dan is de uitvaartbus een goede keuze. Maar ook een motor met zijspan, loopkoets of een stijlvolle Rolls-Royce is mogelijk. We laten u graag alle mogelijkheden zien.  

Dragers

Naast het zelf dragen en meelopen naast de rijdende baar, kunt u ook kiezen voor professionele dragers. Tegenwoordig zijn dat geen statige oudere heren meer. Monuta Tymon Stamborg werkt met jonge, representatieve en goed opgeleide professionals, die de kist ‘schouderen’. Op de schouders van de dragers wordt de kist naar de laatste rustplaats gebracht. Een plechtig moment, dat mij als uitvaartverzorger ook nog elke keer kippenvel bezorgt. 

Dag van de uitvaart

Op de dag van de begrafenis of crematie zorg ik ervoor dat alles probleemloos verloopt. Ik regel de praktische zaken, heb contact met de diverse betrokken partijen en ben er waar het nodig is. 

Nazorg

Als de uitvaart geweest is, begint het rouwen pas. Ik vind het vanzelfsprekend dat we ook in die periode nog contact hebben. Daarbij hoor ik graag hoe u de uitvaart ervaren heeft, hoe het met u gaat en of ik nog iets voor u kan betekenen. Tijdens de nazorggesprekken kunnen ook de bedankkaartjes, de keuze voor een grafmonument, de asbestemming of rouwverwerking aan de orde komen. 

Voorzorg

Als uitvaartverzorger spreek ik niet alleen met nabestaanden. Het komt ook voor dat ik samen met een ernstig zieke alvast alle wensen en ideeën rondom de uitvaart bespreek. Dit zijn mooie en waardevolle gesprekken, zowel voor de persoon om wie het gaat als voor de nabestaanden. Degene die gaat overlijden vindt rust in het feit dat alles besproken en geregeld is en de nabestaanden weten dat ze de uitvaart regelen volgens de wensen van hun dierbare. Het komt immers heel vaak voor dat nabestaanden geen idee hebben wat de overledene gewild zou hebben. Daarnaast kent de familie de uitvaartverzorger al en dit geeft een vertrouwd gevoel. 

 

Er is goed geluisterd naar onze wensen. En er is met respect met onze gevoelens omgegaan. Er zijn goede adviezen gegeven.” - Mevrouw Kruger-van Elk

Meer informatie over een uitvaart regelen?

Wilt u weten wat ik voor u kan betekenen bij het regelen van een uitvaart in Enschede, Haaksbergen of Oldenzaal? Neem gerust vrijblijvend contact op.

Waarom Monuta Tymon Stamborg?

  • Register Uitvaartverzorger
  • Flexibel en toegankelijk
  • Respectvol
  • Transparant, open en direct
  • Informeel als het kan, formeel als de situatie daarom vraagt

Werkgebied

Haaksbergen, Enschede, Oldenzaal, Losser, Glane, Overdinkel, De Lutte, Beuningen Ov