Een crematie regelen in Enschede, Oldenzaal of Haaksbergen

Bij Monuta Tymon Stamborg kunnen wij voor u een crematie regelen in Enschede, Oldenzaal of Haaksbergen. Wilt u liever een crematie in een andere stad? Ook dat is geen probleem. Bespreek uw wensen gerust met ons.

Crematoria Twente in de gemeente Enschede

Vanuit Enschede, Oldenzaal en Haaksbergen wordt het meest gebruik gemaakt van Crematoria Twente in de gemeente Enschede. Het crematorium is gastvrij en flexibel. Het is groen gelegen en er zijn voldoende parkeerplaatsen.

Dienst in een van de aula’s

In het crematorium in Enschede zijn drie aula’s, geschikt voor verschillende gezelschappen. Zo kunt u altijd een ruimte kiezen die de juiste intimiteit waarborgt:

  • Aula tot 30 zitplaatsen
  • Aula tot 130 zitplaatsen
  • Aula tot 180 zitplaatsen
  • Buitenplechtigheid tot 60 zitplaatsen

Is uw gezelschap groter dan 180 personen. Dan kan een deel van de gasten staan tijdens de dienst. Er is ruimte voor maximaal 350 bezoekers. Bij nog grotere groepen kan een deel van de gasten de crematie volgen via een scherm in de ontvangstruimte.

Faciliteiten crematoria Twente in Enschede

In de aula is een orgel en een piano. En er is de mogelijkheid om foto’s en video’s te tonen tijdens de plechtigheid. Ook kan een livestream worden ingezet. Dit kan prettig zijn gasten de crematie niet kunnen bijwonen, omdat ze te ziek zijn of in het buitenland wonen.

Gastenkamers voor de condoleance

U kunt na de dienst nog napraten met uw genodigden. Dit kan in het crematorium in een van de gastenkamers. U kunt zelf aangeven hoeveel tijd u hiervoor wilt reserveren. Op 10 minuten rijden van het crematorium ligt Resort Hotel Bad Boekelo. Hier wijken we ook vaak naar uit voor de condoleance. U hoeft hier vantevoren niet aan te geven hoe lang u wilt blijven. En wij zijn zeer tevreden over de bediening en de catering van deze locatie.

Asbestemming

Na een maand mag de as worden vrijgegeven door het crematorium. Dit is in de wet zo geregeld. U kunt daarna de as van uw overleden dierbare een mooie bestemming geven. U kunt uw dierbare weer thuis brengen en de as bewaren in een urn of assieraad. Maar u kunt de as ook plaatsen in een algemene nis of verstrooiien. Monuta Tymon Stamborg zal tijdens het nazorggesprek vragen of u hierbij hulp wilt.

Kosten cremeren lager dan begraven

De kosten voor cremeren zijn lager dan de kosten van begraven. Over het algemeen liggen deze zo’n € 2.000 lager. Dit komt doordat u geen kosten voor grafrecht betaalt en geen grafmonument nodig heeft. Een ander voordeel van een crematie regelen is dat nabestaanden achteraf geen graf hoeven te onderhouden. En dat zij na het aflopen van de grafrechten niet hoeven na te denken over het verlengen en de bijbehorende kosten daarvan.

Een goede verzorging van de uitvaart, vanaf het eerste gesprek tot het afscheidnemen in het crematorium. We konden op elk moment vragen stellen en werden goed geholpen bij het maken van beslissingen.”- Mevrouw Eertman- Geerdink

Meer informatie over een crematie regelen

Wilt u weten wat ik voor u kan betekenen bij het regelen van een crematie in Enschede, Haaksbergen of Oldenzaal? Neem gerust vrijblijvend contact op.

Waarom Monuta Tymon Stamborg?

  • Register Uitvaartverzorger
  • Flexibel en toegankelijk
  • Respectvol
  • Transparant, open en direct
  • Informeel als het kan, formeel als de situatie daarom vraagt

Werkgebied

Haaksbergen, Enschede, Oldenzaal, Losser, Glane, Overdinkel, De Lutte, Beuningen Ov