Actueel

Wat te doen bij overlijden?

Wanneer een dierbare overlijdt staat uw wereld even stil. Toch moet er in korte tijd veel geregeld worden. Weet u wat u als eerste moet doen bij een overlijden? Wij zetten het graag voor u op een rijtje.

Huisarts bellen
Het eerste wat er moet gebeuren na een overlijden thuis, is de huisarts bellen. De huisarts stelt vervolgens een verklaring van overlijden op. Wanneer een overlijden in een ziekenhuis of zorgcentrum plaatsvindt, zal het personeel een arts inschakelen.

5 Tips om nabestaanden te steunen

Wanneer iemand in uw naaste omgeving een dierbare verliest is dit een groot gemis. Vaak vinden we het lastig om nabestaanden steun te bieden. Ook al is het overlijden al wat langer geleden, het gemis van een overleden dierbare gaat niet over. Benieuwd hoe u uw naaste kunt steunen bij het verlies van een overleden dierbare? Hieronder leest u vijf tips.

Ladies Fair Prinsenbeek

Op donderdag 8 juni stond ik op de Ladies Fair Prinsenbeek. Dit was de derde editie van dit jaarlijkse terugkerende evenement. Georganiseerd voor dames, door dames. Dit jaar vond het plaats op de Bikse locatie de Nispenhoeve gelegen aan de Beeksestraat. Aan de rand van het dorp, te midden in het groen. Rondom de stands grazen de dieren tevreden in hun weides. De dames vrolijk kletsend en lachend er omheen. En daar sta ook ik, met Monuta Patricia van Vliet. Een vreemde eend in de bijt zou je zeggen zo op het eerste gezicht? Voor mijn gevoel niet.

De kroon op mijn werk

Afgelopen maand behaalde Monuta Patricia van Vliet het Keurmerk Uitvaartzorg en daar ben ik heel trots op. Het betekent dat ik voldoe aan alle gestelde kwaliteitseisen van de Stichting Keurmerk Uitvaartzorg. Ik zie het als de kroon op mijn werk als uitvaartverzorger en zet me ervoor in om deze hoge kwaliteit van begeleiding te blijven leveren en garanderen.

Koffie-uurtje bij Monuta Patricia van Vliet in Thebe Hagedonk

Prinsenbeek – Monuta Patricia van Vliet organiseerde op woensdag 5 april een koffie-uurtje voor bewoners van Thebe Hagedonk in Prinsenbeek. Monuta Patricia van Vliet zorgde samen met barista’s Maaike en Wouter van True Barista voor een kop koffie met wat lekkers. “Op die manier wilde ik de uitvaart en uitvaartwensen bespreekbaar maken. En hoe kan dat nu beter dan met een kop lekkere koffie?”, meent Patricia, uitvaartondernemer.

Zachtjes gaan de paardenvoetjes…

“Ik ben onderweg als ik word gebeld. Het is Niek, een bekende. Ik ben verbaasd hem te horen. Of ik wil komen, zijn vrouw Maartje en hij hebben hun dochter verloren. Ik zet mijn auto aan de kant, de omstandigheden zijn tragisch. Haar overlijden kwam ondanks alles, toch nog onverwachts. Ze zijn haar kwijt, maar het enige wat ze nu willen is een heel bijzonder afscheid voor haar, voor een bijzonder meisje, Jorinde.”

Tips om te herdenken met kinderen

Het overlijden van een (groot)ouder, broertje of zusje kan veel impact hebben op een kind. Er valt niet alleen iemand weg, maar kinderen zien ook het verdriet van volwassenen om hen heen. Herdenken kan voor kinderen een prettige manier zijn om met het verlies om te gaan. Maar hoe pakt u dat dan aan? Rouwdeskundige Leoniek van der Maarel geeft tips en advies. Wanneer u nog vragen heeft, kunt u gerust contact met ons opnemen.

Donatie Monuta Charity Fund voor stichting ZIEL in Etten-Leur

Op vrijdag 11 november 2016 mocht uitvaartverzorger Patricia van Vliet van Monuta Patricia van Vliet als ambassadeur van het Monuta Charity Fund een cheque ter waarde van € 2000,- overhandigen aan Myriam Verwiel van Stichting ZIEL. ZIEL staat voor ‘Zin In Etten-Leur’ en organiseert bijeenkomsten op het snijvlak van cultuur, spiritualiteit en zingeving.

'Een swingend afscheid'

Ik kom binnen in een mooie, lichte flat. Ome Cor ligt in het bed, bij het raam. “Ha meid, wat ben je groot geworden! Ben jij nou de oudste van Joke?” Joke is mijn oma en zijn schoonzus. Ome Cor is nog precies zoals ik hem ken: een flamboyante man, twinkelogen en een charmeur. “Fijn dat je er bent”, zegt hij. “Mag ik jou vertellen hoe ik het wil?”