Zijn zoals het werkelijk is

Herman is 84 jaar geworden. Hij had een verstandelijke beperking en werd vanaf zijn zevende jaar om noodzakelijke redenen uit huis geplaatst. Het was voor zijn ouders, broers en zussen heel verdrietig. Toentertijd zeiden de artsen dat Herman niet ouder dan 30 zou worden. Nou, dat heeft hij sterk overtroffen! Zeker mede dankzij de goede verzorging bij Amarant. Binnen deze omgeving kon hij zijn wie hij was en van de kleine dingen in het leven genieten.

Het Dorpshuis is een warme plek waar bewoners samenkomen voor allerlei activiteiten. Hier werd dan ook het afscheid voor Herman gehouden. Wat was dat bijzonder! Er wordt gezegd dat bewoners van Amarant een beperking hebben, dat is natuurlijk aan de ene kant ook zo, maar aan de andere kant zijn ze zo PUUR! Prachtig en hartverwarmend om te zien!

De pastor die het afscheid begeleidde kon zich ontzettend goed inleven in deze groep mensen. Hij betrok ze overal bij en dat vonden de bewoners heel fijn. Ze mochten allemaal een kaarsje aansteken en hadden met de groep papieren handen gemaakt om Herman uit te zwaaien. Op deze manier konden zij samen met Herman zijn eigen familie, ook op hun eigen manier afscheid nemen van hun medebewoner en vriend.

ZIJN......is de puurheid van elk individu.

ZIJN......is je werkelijke aanwezig zijn, in hoe jij je voelt.

Open, spontaan, kwetsbaar, eerlijk, oprecht en puur natuur.

Met alles wat je in je hebt.

Geen oordelen, geen vooroordelen ...gewoon pure acceptatie,

van wie, wat en hoe iemand is.

ZIJN.....is de werkelijke liefde die men ervaart als je echt van jezelf houdt en je niet laat leiden door wat anderen vinden en wat anderen hinderen.

Deze column is geplaatst met toestemming van de familie.