Persoonlijke afscheidsdienst

076 - 88 77 552 24/7 bereikbaar

De afscheidsdienst is een afspiegeling van uw dierbare en is voor iedereen uniek. Om de dienst zo persoonlijk mogelijk te maken, praten we met elkaar over uw dierbare. Dit is fijn en ook goed voor het rouwproces. Welke fijne herinneringen heeft u aan uw dierbare? Hoe stond hij of zij in het leven? Zo geven we een persoonlijke inhoud aan de afscheidsdienst.

U kunt de afscheidsdienst houden in een kerk of in de aula van het crematorium. Maar er zijn tegenwoordig ook talloze andere locaties waar u een deze kunt houden. Denkt u eens aan een eigen bedrijfsruimte of in een theater, restaurant of tuin.

Rituelen, symbolen en religies
Vanuit mijn eigen spiritualiteit voel ik mij erg thuis bij het gebruik van symbolen en rituelen. In de diverse wereldreligies spelen rituelen en symbolen vaak een grote rol. Ik pas mij gemakkelijk aan de wensen passend bij de religie van de overledene aan. Desgewenst werk ik graag samen met de ‘rouwgroep’ van uw gemeenschap die de overledene begeleidt en hiermee de uitvaart af te stemmen op uw specifieke gebruiken en rites.

Ritueelbegeleider
Een ritueelbegeleider stelt samen met u de hele afscheidsdienst samen. U kunt met elkaar zoeken naar mooie muziek en gedichten die passen bij uw dierbare. Door deze momenten in een dienst in te passen, blijft de rust en het evenwicht bewaard. Sprekers krijgen hierdoor alle tijd en ruimte om herinneringen te delen, met een lach of een traan. Alles mag.

De ritueelbegeleider is op de hoogte van de vele rituelen die er zijn. Een ritueel kan op verschillende manieren worden ingevuld. Bijvoorbeeld met geuren of materialen. Denk eens aan het aansteken van kaarsen of een ritueel met zand bij een strandliefhebber. Of aan opa’s lievelingshoed op de kist. U kunt zelf aangeven wat u mooi of belangrijk vindt. Deze rituelen kunnen u helpen bij het rouwproces.

De ritueelbegeleider kan u ook helpen bij het opstellen van de tekst voor een bid- of gedachtenisprentje en zelfs de spreker zijn tijdens de afscheidsdienst. Zo neemt deze de aanwezigen mee in het levensverhaal van de overledene. U ziet; een ritueel begeleider kan u op veel manieren - samen met de uitvaartverzorger - bijstaan en ondersteunen.

Ik stel u altijd een ritueel begeleider voor die past bij u en uw familie. Om de kwaliteit van dienstverlening te waarborgen werk ik samen met ritueelbegeleiders die zijn aangesloten bij de Landelijke Beroepsvereniging van Ritueelbegeleiders (LBvR).

Waarom Monuta Patricia van Vliet?

  • Hoge kwaliteit en hoog servicelevel
  • Belang van cliënt voorop
  • Specialist in thuisopbaringen
  • Nieuwetijdse visie op afscheid
  • Creatief en oog voor detail

Werkgebied

Prinsenbeek, Etten-Leur, Zundert, Wernhout, Achtmaal, Rijsbergen