Als uitvaartondernemer en franchisenemer van Monuta in Prinsenbeek en Etten-Leur ben ik, Patricia van Vliet, in oktober 2014 gestart als franchisenemer. Ik werk als kleinschalige, lokale uitvaartondernemer vanuit mijn kantoor aan huis aan de Dries 13 in Prinsenbeek. Daarnaast werk ik op het uitvaartcentrum van Monuta in Breda of Roosendaal. Ik ben dichtbij en op de hoogte van alle (regionale) uitvaartmogelijkheden en kan daarbij gebruikmaken van de uitgebreide faciliteiten van Monuta. Een gedegen, klantvriendelijke en betrouwbare organisatie.

Passie voor het vak van uitvaartondernemer

‘Maatschappelijk belang’ is voor mij het sleutelwoord. Een persoonlijke, negatieve ervaring met een uitvaart zette mij aan het denken. ‘Ik denk dat ik het beter kan’ was mijn reactie. Ik was toen eind twintig. Op dat moment paste het nog niet in mijn leven, maar de interesse was gewekt. De daaropvolgende jaren kwam het steeds terug op mijn pad. In 2013 wist ik het zeker, nu is het moment om mijn droom om te zetten in daden. Mijn banen waren leuk en interessant, maar ik miste net dat ene; het verschil voor iemand kunnen maken en echt iets voor iemand kunnen betekenen. Het maatschappelijk belang.

Met mijn Hogere Hotelschool opleiding, jarenlange ervaring in de evenementenorganisatie en in de marketing en sales, heb ik een goede fundering om als uitvaartondernemer aan de slag te gaan. Daarnaast heb ik een opleiding tot uitvaartverzorger gevolgd. En, de appel valt niet ver van de boom, mijn overgrootvader was ook uitvaartondernemer (in Den-Haag).

Dit is voor mij het mooiste beroep in de wereld.