Ik ben Yvonne en ik luister…

Yvonne: “Ik  luister naar uw verhaal, uw vragen en uw wensen voor een laatste afscheid. Ik draag zorg voor uw ideeën en deel de mijne waar dat past. Met alle ruimte voor uw verdriet, boosheid of dankbaarheid. Zelf mocht ik opgroeien in een warm nest in Bavel, waar ik nu al jaren woon met mijn lieve man en twee mooie puberdochters. Dankzij mijn positieve aard en de gezelligheid van mijn familie en vrienden om me heen geniet ik van het leven. En waar dat soms even moeilijk is, houdt hun warmte mij op de been.”

Vanaf dit najaar 2017 ben ik officieel aan de slag gegaan als afscheidsbegeleider bij Monuta Patricia van Vliet. Ik heb inmiddels al de nodige ervaring mogen opdoen in het assisteren en bij het begeleiden van uitvaarten. Daarnaast heb ik de opleiding voor uitvaartbegeleider bij Meander in Zwolle, een gerenommeerde vakopleiding, succesvol afgerond.

Voordat ik de overstap maakte naar de uitvaartdienstverlening heb ik 27 jaar met veel plezier bij Nationale Vereniging “De Zonnebloem” gewerkt. Hier organiseerde ik  vakantiereizen voor mensen met een fysieke beperking. Ik heb hier geleerd hoe belangrijk het is om niet alleen de juiste voorwaarden te regelen, maar ook om dat met aandacht te doen. Op zoek naar meer persoonlijk contact en meer betekenis in mijn werk heb ik de switch gemaakt naar afscheidsbegeleider. Terwijl mijn kennis gevoed werd in de opleiding, werd mijn ervaring gevormd door het assisteren bij en uitvoeren van uitvaarten bij Monuta Patricia van Vliet.

Het gaat niet om grote dingen, het gaat om het groot maken van kleine dingen.

Vorig jaar heb ik afscheid moeten nemen van mijn moeder. Een mooi afscheid was het zeker. Maar met de kennis en ervaring van nu, zie ik hoeveel meer er had kunnen gebeuren om dat afscheid extra persoonlijk te maken. Kleine dingen die een geliefde groot hebben gemaakt. Door dit werk realiseer ik me elke dag hoe kwetsbaar het leven is. Hierdoor geniet ik meer van het leven. En het maakt dat ik me nog meer wil inzetten om mensen met warmte en aandacht bij te staan bij het afscheid van hun geliefde. Het gaat voor mij om vertrouwen, luisteren en oog hebben voor de details.