Actueel

Gratis concert Koninklijke Muziekverening Fanfare Venlo

Vanaf dit jaar mag Monuta zich trotse bedrijfssponsor van Koninklijke Muziekvereniging Fanfare Venlo noemen.

Marijn Beekman, uitvaartverzorger van Monuta Venlo:  "Muziek roept herinneringen op en helpt om gevoelens uit te drukken. Onze organisatie is een onderdeel van de samenleving. Wij zijn daarom ook heel trots dat Monuta het mede mogelijk kan maken dat mensen ook de komende jaren kunnen genieten van muziek en cultuur in Venlo. ''

Monuta omarmt als eerste landelijke uitvaartorganisatie dementievriendelijkheid

In februari jl. gaf directeur Uitvaartzorg, samen met twintig collega’s waaronder Marijn Beekman van Monuta Venlo het startsein voor een dementievriendelijke organisatie. Op het hoofdkantoor in Apeldoorn kregen zij de Monuta dementievriendelijk training.

Nu in augustus zijn alle medewerkers van District zuid getraind hoe om te gaan met dementie.

"Niet meer dan logisch!"

Op grote afstand maar toch dichtbij

Medewerkers van Monuta vertellen over de dingen die zij meemaken in hun bijzondere werkomgeving. Vandaag is Leo Boermans aan het woord, uitvaartondernemer bij Monuta Leo Boermans.

Het is maandagochtend als de telefoon gaat. Een wanhopige vrouwenstem vertelt mij dat haar moeder is overleden. Ze zat op de bank en had plotseling haar leven losgelaten. De verzorgster van de thuiszorgorganisatie had haar gevonden.

Hoe condoleer je iemand? Vijf tips om medeleven te tonen.

Wanneer iemand in jouw omgeving een dierbare verliest, kan het lastig zijn om de juiste woorden te vinden. Voor sommigen is het zelfs zo lastig om een passende manier van condoleren te vinden dat ze helemaal niets laten horen. Wat zeker is, is dat de meeste nabestaanden elk gebaar van medeleven waarderen. Condoleren kan op veel manieren, het gaat erom dat het bij jou past. Deze vijf tips bieden hulp.

Maak uw uitvaartwensen bespreekbaar

Monuta zet de koffie klaar!

Op dinsdag 28 mei organiseert Monuta Uitvaartcentrum Venlo een koffie-uurtje. Tijdens het koffie-uurtje kunnen bezoekers uitvaartwensen bespreken met de uitvaartverzorgers. Gewoon vrijblijvend, onder het genot van een kopje koffie. Want door nu al uitvaartwensen bespreekbaar te maken, blijven nabestaanden straks niet met onbeantwoorde vragen én onverwachte kosten achter.

Wondere wereld

Medewerkers van Monuta vertellen over de dingen die zij meemaken in hun bijzondere werkomgeving. Vandaag is Ina Duijndam aan het woord, uitvaartverzorger bij Monuta Duijndam.

Mijn vader had Alzheimer. Ik wist dat mensen met Alzheimer een levensverwachting hebben tussen de vijf en tien jaar. Mijn vader hield zich hier keurig aan. Hij overleed in 2002. Zeven en een half jaar nadat we als familie serieus onze vraagtekens zetten bij de wondere wereld waarin mijn vader terecht leek te zijn gekomen. 

Begraven of cremeren

Al eeuwenlang worden overledenen begraven. In Nederland was dit tot 1914 zelfs de enige manier van lijkbezorging . In dat jaar vond de eerste crematie plaats in een Nederlands crematorium. Vanwege de invloed van de kerk was cremeren wettelijk nog niet toegestaan. Pas vanaf  1955 is crematie door een wetswijziging toegestaan en vanaf  2003 kiezen we in Nederland vaker voor een crematie dan een begrafenis.

Een uitvaartarrangement voor elk budget

Voor alle grote uitgaven die we doen willen we vooraf duidelijk weten wat het gaat kosten en zelf bepalen hoeveel we daadwerkelijk uitgeven. Denk aan de verbouwing van uw huis of de langverwachte bruiloft die eraan komt. Niet anders is dit bij het laatste afscheid. De uitvaartverzorgers van Monuta denken graag mee om een afscheid te verzorgen dat past bij de wensen van een overleden dierbare. We zetten drie uitvaartarrangementen op een rij waarin we een voorbeeld geven van hoe een uitvaart kan worden vormgegeven.