Persoonlijke aandacht bij de uitvaart regelen

077 351 60 00 24/7 bereikbaar

Een overlijden kan plotseling komen, of juist verwacht na een lang ziekbed. Soms weet iemand wat de wensen van de overleden dierbare waren, maar vaak ook niet. Monuta Venlo neemt u stap voor stap mee in alle mogelijkheden, neemt alle rust en reikt ideeën aan.

Telefoongesprek

Op het moment dat wij de melding van een overlijden doorkrijgen, zorgen we ervoor dat we u al zoveel mogelijk informeren over wat er gaat komen. We komen, indien u dat wenst, snel naar u toe. En geven aan wat u in de tussentijd alvast kunt klaarleggen. Zoals identiteitspapieren, een eventuele verzekeringspolis en kleding voor het opbaren. Ook als u niet bij Monuta bent verzekerd kunnen wij de uitvaart regelen. In veel gevallen neemt Monuta de polis over. Uw uitvaartverzorger kan u hierover informeren.

Kennismakingsgesprek

Tijdens het kennismakingsgesprek nemen we alle tijd om de uitvaart te regelen. We praten over uw overleden dierbare en kijken of er wensen bekend zijn en op welke manier we de uitvaart een persoonlijk karakter kunnen geven. Vaak zit dit in de kleine dingen. Zoals het helpen bij de laatste verzorging en het samen sluiten van de uitvaartkist. Maar denk bijvoorbeeld ook aan passende catering. Tegenwoordig moet alles kunnen.

Geen verrassingen achteraf

Monuta beschikt over het Keurmerk Uitvaarzorg welke u de zekerheid en bescherming geeft bij de keuze van een uitvaartonderneming. Uitvaartverzorgers met het Keurmerk zijn gegarandeerd deskundig, betrouwbaar en transparant. Alle uitvaartverzorgers dragen de titel Register Uitvaartverzorger (RU) of zijn hiervoor in opleiding.

De zes zekerheden van het Keurmerk Uitvaartzorg bieden u als nabestaande duidelijkheid over de kwaliteit van uw uitvaartonderneming. U kunt erop vertrouwen dat de dienstverlening van alle keurmerkhouders aan deze zes eisen voldoet. Jaarlijks toetst een onafhankelijke instelling of zij nog aan deze hoge kwaliteitseisen voldoen.

1. Heldere afspraken over de uitvoering

De uitvaartverzorger maakt vooraf heldere afspraken over de uitvoering van de uitvaart en legt deze schriftelijk vast. Dit voorkomt onduidelijkheden achteraf.

 

2. Transparante kostenbegroting

Ook de afspraken over de prijs worden schriftelijk vastgelegd. Zodat ook hier achteraf geen onduidelijkheid over ontstaat.

 

3. Goede organisatie van de uitvaart

U kunt ervan uitgaan dat de uitvaart zorgvuldig wordt uitgevoerd. Het keurmerk stelt onder andere eisen aan leveranciers, producten en diensten.

 

4. Bekwaam personeel

Uitvaartbedrijven met een keurmerk werken uitsluitend met ervaren en goed opgeleide medewerkers, die het afscheid centraal stellen en nabestaanden ruimte bieden.

 

5. Doelmatige klachtenafhandeling

Ondanks alle zorgvuldigheid waarmee gewerkt wordt, zijn klachten nooit helemaal te voorkomen. Het keurmerk beschikt over een standaard klachtenprotocol. Zo hebben nabestaanden de zekerheid dat

klachten serieus worden genomen.

 

6. Klanttevredenheidsonderzoek

Iedere keurmerkhouder voert elk jaar een klanttevredenheidsonderzoek uit. Op basis van de resultaten van dit onderzoek past de uitvaartonderneming waar nodig de dienstverlening aan.

Het Keurmerk Uitvaartzorg staat achter de kwaliteit van Monuta en geeft u zekerheid dat u kiest voor een betrouwbare uitvaartverzorger.

Dagelijks contact

Uiteraard staat uw uitvaartverzorger dagelijks voor u klaar om vragen te beantwoorden. Heeft u vragen over de dienst? Wilt u hulp bij het schrijven van een toespraak? Of wilt u toch liever broodjes kroket in plaats van kaas? Geef uw behoeften of wensen door aan uw uitvaartverzorger. Hij of zij is ervoor u: voor, tijdens en na de uitvaart.

Wij denken met u mee

Tijdens het eerste gesprek bepalen we de grote lijnen. Maar in de dagen tot de uitvaart is er nog voldoende tijd om te kijken hoe we de uitvaart precies zullen regelen. We reiken graag ideeën aan om de uitvaart echt persoonlijk te maken. Venlo is een multiculturele stad, met vele mooie gebruiken tradities en afscheidslocaties.

Meer informatie?

Wilt u hulp bij een uitvaart regelen in de regio Venlo, Blerick, Tegelen, Hout-Blerick, Velden, Belfeld, Arcen of Boekend? Monuta Venlo kijkt in alle rust samen met u hoe we een persoonlijke uitvaart kunnen vormgeven. Ook als u niet verzekerd bent, of niet bij Monuta verzekerd bent. Voor elk budget en op elke locatie kunnen wij een uitvaart voor u regelen. Bel gerust voor vrijblijvend meer informatie naar 077 – 351 60 00. Voor het regelen van een uitvaart zijn wij dag en nacht bereikbaar.